Buna ziua,
Doresc sa obtin reducerea pensiei de intretinere, am de platit 750 ron pensie, insa fosta sotie mi-a facut poprire pe salariu ptr plata pensiei pe perioada procesului de divort (inca apox 800 lei-suma totala 7500 lei), mai platesc aprox 750 lei o rata la un credit ipotecar ptr apartamentul in care locuieste copilul cu mama lui (apartamentul este bun comun, dar mama refuza sa contribuie la acest credit), mai am o rata de aprox 500 ron, plus cheltuielile mele de intretinere de aprox 5-600 lei(chirie, hrana, intretinere), plus hrana......, iar venitul meu este de aproximativ 2600 lei incluzand si bonusuri, bonusuri ce nu au un caracter permanent, in aceste conditii neajungandu-mi salariul ptr plata tuturor cheltuielilor.
Vreau sa va intreb:
- pot obtine o reducere a pensiei?
-ce articole pot invoca?
-pot invoca aceste cheltuieli in cadrul procesului de reducere a pensiei?
-un model de cerere reducere pensie?
-ce alte sfaturi puteti sa-mi dati?
Daca ati fi platit pensie pe perioada procesului sau macar ii strangeati , v-ar fi fost mai usor.
daca nu ati mai plati nici dvs creditul, nu ar fi mai bine pt dvs ?
nu cred ca veti obtine reducerea pensiei cat nu s-a produs nicio modificare de la ultima hotarare- nu vi s-a modificat nici venitul, nici nivelul cheltuielilor.
Daca veti motiva ca aveti credit de platit, instanta va va sfatui sa faceti partaj.