avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reducere pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reducere pensie intretinere

Buna ziua,
Doresc sa obtin reducerea pensiei de intretinere, am de platit 750 ron pensie, insa fosta sotie mi-a facut poprire pe salariu ptr plata pensiei pe perioada procesului de divort (inca apox 800 lei-suma totala 7500 lei), mai platesc aprox 750 lei o rata la un credit ipotecar ptr apartamentul in care locuieste copilul cu mama lui (apartamentul este bun comun, dar mama refuza sa contribuie la acest credit), mai am o rata de aprox 500 ron, plus cheltuielile mele de intretinere de aprox 5-600 lei(chirie, hrana, intretinere), plus hrana......, iar venitul meu este de aproximativ 2600 lei incluzand si bonusuri, bonusuri ce nu au un caracter permanent, in aceste conditii neajungandu-mi salariul ptr plata tuturor cheltuielilor.
Vreau sa va intreb:
- pot obtine o reducere a pensiei?
-ce articole pot invoca?
-pot invoca aceste cheltuieli in cadrul procesului de reducere a pensiei?
-un model de cerere reducere pensie?
-ce alte sfaturi puteti sa-mi dati?

Multumesc anicipat ptr raspunsuri.
-
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:24, 7 Martie 2015
Daca ati fi platit pensie pe perioada procesului sau macar ii strangeati , v-ar fi fost mai usor.

daca nu ati mai plati nici dvs creditul, nu ar fi mai bine pt dvs ?
nu cred ca veti obtine reducerea pensiei cat nu s-a produs nicio modificare de la ultima hotarare- nu vi s-a modificat nici venitul, nici nivelul cheltuielilor.
Daca veti motiva ca aveti credit de platit, instanta va va sfatui sa faceti partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara divort Mama26 Mama26 Buna ziua. In urma unui divort pe cale amiabila la notar, cu doi copii minori cu domiciliul la mama, sotul a stabilit cat este dispus sa ofere copiior pensia. ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere Coco70 Coco70 Buna seara, Rog interpretare Art.529 alin 3 c.civil: \"Cuantumul intretinerii datorate copiilor, impreuna cu intretinerea datorata altor persoane, ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie alimentara Emil27 Emil27 Buna ziua, Tocmai mi s-a facut o poprire pe salariu pentru neplata pensiei de intretinere copil pentru perioada procesului de divort. Procesul a durat 7 luni, ... (vezi toată discuția)