avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj si contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj si contract pe perioada determinata

Buna ziua,

Daca sunt in somaj In Ploiesti,si ma angajez cu contract determinat pe 6 luni la mai mult de 50 de km dar nu-mi schimb domiciliu,cand inceteaza acest contract mai pot relua somajul in Ploiesti ?
In baza carei legi trebuie sa inceteze acest contract ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:50, 6 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
...

(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
...

2. - Dupa ce incheiati contractul individual de munca (CIM) va prezentati cu o copie la Agentia de Somaj din Ploiesti si completati cererea pentru suspendarea indemnizatiei de somaj.
- Dupa incetarea CIM (in cel mult 30 de zile calendaristice) va prezentati la Agentia de Somaj din Ploiesti cu o copie dupa decizia de incetare a CIM si completati cererea de reluare in plata a indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aveam dreptul sa beneficiez de indemnizatie de somaj dupa angajare? monicutza0608 monicutza0608 Buna ziua.Dupa absolvirea facultatii am depus dosar pt.somaj.In luna septembrie am intrat in somaj si in aceeasi luna am reusit sa ma angajez.O luna am primit ... (vezi toată discuția)
Reluare indemnizatie somaj dupa incetare cim perioada determinata ionut31 ionut31 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns si anume: am fost in evidenta ajofm cu somaj indemnizat incepand cu luna mai 2013, iar la 1 martie 2014 mi s-a ... (vezi toată discuția)
Somaj oana8385 oana8385 Buna ziua, Am o situatie la munca. Dorim sa angajam pe cineva cu contract pe perioada determinata de 9 luni cu contract de 2 ore pe zi , pentru a putea sa ... (vezi toată discuția)