avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea dupa moartea unui parinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea dupa moartea unui parinte

tatal meu a murit anul trecut in luna august si acum noi trebuie sa facem succesiunea . Eu ma aflu in Italia si nu pot ajunge in tara sa fac succesiunea . Se poate face in lipsa mea de catre surorile mele ?Si daca se va face succesiunea numai in favoarea lor eu ce drepturi mai pot avea ?Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 11:20, 5 Martie 2015
Mergeti la Consulat si faceti procura de reprezentare la succesiunea tatalui cu declaratie de acceptare a succesiunii . Apoi trimeteti o in tara.
Va multumesc mult , dar daca nu pot face procura deoarece nu pot ajunge la consulat si se dezbate succesiunea fara mine ,eu mai pot avea drepturi dupa ce va fi facuta numai pentru surorile mele ,mentionez ca suntem patru surori .
Daca nu acceptati succesiunea in termenul de un an de la deces sunteti prezumata straina de succesiune si nu veti mosteni nimic.
Dati macar declaratia de acceptare la succesiune la Consulat in termen de un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune aureldragut aureldragut Se prezinta situatia in felul urmator: tatal meu a murit in urma cu o luna, el era casatorit cu o alta femeie cu care nu a avut alti copii. Acum trebuie facuta ... (vezi toată discuția)
Procura necesara pentru succesiune? Rawww Rawww Buna seara Mama a decedat in urma cu cateva luni. Tata a inceput procedura de succesiune, inteleg ca trebuie facuta in termen de 6 luni ca sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata N_&_K_43 N_&_K_43 tatal meu a murit in 2012 august ,suntem 3 surori,si doua au facut succesiunea (una a acceptat partea ei si cealalta a refuzat in favoarea mamei)insa una nu a ... (vezi toată discuția)