Se prezinta situatia in felul urmator: tatal meu a murit in urma cu o luna, el era casatorit cu o alta femeie cu care nu a avut alti copii. Acum trebuie facuta succesiunea si surorile mele nu se afla in tara. Ele pot fi reprezentate de cineva sau e necesar sa vina in tara? In alta ordine de idei, actuala nevasta poate declara ca nu a dat de noi sau tre sa astepte cele 6 luni oricum?
in termenul de 6 luni , calculat de la data decesului tatalui dvs., toti mostenitorii ( in speta copiii si sotia ) trebuie sa mearga la notar si sa accepte succesiunea .
succesiunea poate fi dezbatuta oricand , este imprescriptibila, insa este esential pt erezi sa dea aceasta declaratie privind acceptarea succesiunii in fata notarului > ( in acel termen de 6 luni ).
pt a da aceasta declaratie surorile dvs ar trebui sa vina in tara .
dvs puteti merge la notar insa pt acceptarea succesiunii . nu trebuie sa mergeti toti odata .
Surorile dvs. pot da declaratie de acceptare a succesiunii si la Consulatul Romaniei de acolo.
De asemenea, va pot face procura pentru dezbaterea succesiunii.
Importanta este declaratia de acceptare care trebuie data in decursul celor 6 luni.
Succesiune
nmtcatalina
Tatal meu a murit in luna iulie 2009. Mostenitori suntem mama, fratele si eu.
Nu vrem sa facem succesiunea.
Suntem obligati prin lege? Ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)