avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Se prezinta situatia in felul urmator: tatal meu a murit in urma cu o luna, el era casatorit cu o alta femeie cu care nu a avut alti copii. Acum trebuie facuta succesiunea si surorile mele nu se afla in tara. Ele pot fi reprezentate de cineva sau e necesar sa vina in tara? In alta ordine de idei, actuala nevasta poate declara ca nu a dat de noi sau tre sa astepte cele 6 luni oricum?
Cel mai recent răspuns: aureldragut , utilizator 18:22, 1 Iulie 2009
in termenul de 6 luni , calculat de la data decesului tatalui dvs., toti mostenitorii ( in speta copiii si sotia ) trebuie sa mearga la notar si sa accepte succesiunea .
succesiunea poate fi dezbatuta oricand , este imprescriptibila, insa este esential pt erezi sa dea aceasta declaratie privind acceptarea succesiunii in fata notarului > ( in acel termen de 6 luni ).

pt a da aceasta declaratie surorile dvs ar trebui sa vina in tara .
dvs puteti merge la notar insa pt acceptarea succesiunii . nu trebuie sa mergeti toti odata .

Surorile dvs. pot da declaratie de acceptare a succesiunii si la Consulatul Romaniei de acolo.
De asemenea, va pot face procura pentru dezbaterea succesiunii.
Importanta este declaratia de acceptare care trebuie data in decursul celor 6 luni.
Am luat la cunostiinta. Multumesc mult pentru informatii! O zi buna in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nmtcatalina nmtcatalina Tatal meu a murit in luna iulie 2009. Mostenitori suntem mama, fratele si eu. Nu vrem sa facem succesiunea. Suntem obligati prin lege? Ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire bluesky80 bluesky80 Buna seara,va prezint urmatoarea situatie si va rog sa-mi dati un sfat; bunica mea a murit in noiembrie 2011,mostenitori 2 copii dintre care tatal meu care ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa moartea unui parinte loly52 loly52 tatal meu a murit anul trecut in luna august si acum noi trebuie sa facem succesiunea . Eu ma aflu in Italia si nu pot ajunge in tara sa fac succesiunea . Se ... (vezi toată discuția)