avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere cheltuieli cu achizitia unui utilaj
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere cheltuieli cu achizitia unui utilaj

in anul 2014 am cumparat pe PFA un utilaj fara de care nu imi pot desfasura activitatea. Doresc sa stiu daca la sfarsitul anului 2014 pot sa-mi deduc din profit intreaga cheltuiala pentru acel utilaj. Adica nu platesc impozit pe valoarea respectiva. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:10, 5 Martie 2015
Acel utilaj, daca are valoare sub 2500 lei, se considera a fi obiect de inventar si puteti sa deduceti intreaga valoare. Daca valoarea lui din factura e peste 2500 lei, cu tot cu tva pentru ca presupun ca nu sunteti platitor de tva, e considerat mijloc fix, se trece si in registrul inventar iar pentru el trebuie sa realizati planul de amortizare intins pe toata aperioada normala de functionare si deduceti ca si cheltuiala anuala doar valoarea amortizarii pentru acel an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva pentru pfa andre02 andre02 Buna ziua. Se pot deduce cheltuieli facute pentru achizitionare de componente PC pe PFA ? Si cum se face deducerea, care este procentul, cat recuperezi, ... (vezi toată discuția)
Completare fisa mijloc fix popelisabeta popelisabeta Buna ziua, am un PFA apicol si as dori sa stiu cum se completeaza fisa mijlocului fix pentru o centriguga electrica si o masina de descapacit electrica ( ... (vezi toată discuția)
Pfa registru de mijloace fixe ostia ostia Buna ziua, Orice utilaj cumparat , telefon, laptop, autoturism sau luat cu ctr comodat se trece in RMF? Daca nu am document de achizitie la utilaj (luat de ... (vezi toată discuția)