avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apartament dobandit inaintea casatorie + ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apartament dobandit inaintea casatorie + vanzare/cumparare dupa casatorie

Buna ziua,

Am un apartament dobandit inaintea casatoriei. Intre timp m-am casatorit si urmeaza sa vand apartamentul si sa cumpar un altul/casa.

As dori sa stiu daca sunt obligata sa trec si sotul pe contract si care ar fi implicatiile in caz de divort.

Si de asemenea sotul are 2 copii majori dintr-o alta relatie. Au si ei drepturi asupra apartamentului si daca da, care ar fi solutia sa nu poata ridica pretentii?

Multumesc anticipat.
Cu respect,
Simona
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
iuliasimi, utilizator
O sa mai puneți împreună o suma de bani sau cumpărați doar cu banii dvs?
doar cu banii mei
Conventie matrimoniala si o puteti cumpara doar dv. Sau... aratati sursa banilor in contract, dar va fi tot bun comun prezumat pana la partaj, doar ca e mai ieftin si va cresc sansele sa obtineti bunul in natura la partaj.
Depinde si de sot...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta bun propriu daca se vinde in timpul casatoriei....? Zechino Zechino Bună ziua, Aș avea următoarea întrebare. Înainte de a mă căsători am dobândit o locuință care este numai pe numele meu, bun propriu. Între timp ... (vezi toată discuția)
Conventie sau comunitate legala albinnuta albinnuta Buna ziua!!! Am o garsoniera dobandita inaintea casatoriei. Ce trb sa fac...as vrea ca, daca la un posibil divorț el sa nu aibă parte...credeți ca se ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri in caz de divort mirelada mirelada Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Sunt casatorita de 4 ani si am pe numele meu un apartament de 2 camere, ... (vezi toată discuția)