gvrlmonica a scris:
In anul 1983 mama a divortat dar nu si-a schimbat numele,nu a depus la starea civila hotararea judecatoreasca ... Deasemenea in certificatul de deces al tatalui la rubrica starea civila apare ca mentiune casatorit.
Eu am vazut multe minuni in cariera mea (si inca nu pe toate) ca sa ma abtin sa pun oamenilor intrebari ce altora li s-ar putea parea stupide.
Nu si-a schimbat numele pentru ca scria in hotarare ca poate sa si-l pastreze pe cel dobandit la incheierea casatoriei (al sotului)? Ori nu si l-a schimbat ...ca nu si l-a schimbat? (adica, daca s-ar uita cineva in hotarare ar constata ca trebuia sa revina dupa divort la numele de Ionescu, dar ea, ignorand hotararea, a continuat sa fie Popescu).
Ma tot intreb de ce ati simtit nevoia sa ne spuneti ca nu si-a schimbat numele si ca tatal apare ca fiind casatorit?
In actul de dobandire al apartamentului apare doar mama? Cu ce stare civila?
Daca nu ma trezesc cu vreo surpiza de raspuns la intrebarile astea, atunci apatamentul dobandit de mama dupa divort e doar al ei si va intra in masa succesorala de discutat la decesul ei.
Dar pentru orice eventualitate eu tot as face o declaratie de acceptare a mostenirii dupa tata. In principiu, daca nu era genul de om care sa inoate in datorii, n-are de ce sa-mi strice, chiar daca mai tarziu constat ca toata averea lui era doar o canapea, vorba lui AVLIL.