Buna ziua. In data de 10 februarie 2015 am fost fortat (si stresat psihic) de catre un sef de-al meu sa-mi dau demisia de la locul de munca.. in urma unor presupuse abateri disciplinare. Acesta (seful) ma tinut in continu intr-un stres psihic in ultima perioada inainte de demisie. Neoficial am auzit ca spunea si altor angajati din companie ca le mareste salariu daca ma vor convinge sa-mi dau demisia.
Mi-am dat demisia (din stresul psihic existent si intr-o perioada de ratacire) si a fost aprobata imediat - art.81(7), din legea 53/2003. Mentionez ca am lucrat nentrerupt 18 ani in socetatea respectiva, fara abateri disciplinare sau sanctiuni in tot acest timp.
Pot da in judecata angajatorul si persoanele care m-au fortat / stresat psihic sa imi dau demisia ?! (mentionez ca acestia mi-au dictat ce sa scriu in demisie si au mers cu mine personal la inregistrarea cererii de demisie si la depunere la serviciul resurse umane).
De asemenea a doua zi unu din sefii mei a mers cu mine personal ca un ''ajutor'' sa imi fac nota de lichidare (defapt pentru a se asigura ca nu intru in contact cu un alt superior erarhic). INTREBARE: - Considerati ca asi avea sanse de reusita in cadrul unui eventual proces in care sa solicit:
1) reangajarea pe functia detinuta anterior demisiei (cu aceleasi drepturi).
2) plata salariilor din urma (de la demisie pana la reangajare).
3) eventuale despagubiri (dar nu neaparat).
Astept cu mare interes raspunsul dv.
Cu multumiri anticipate. O zi buna!