avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,

Acum un an jumatate am contractat un credit la Garanti Bank si mi-au oferit si un card de credit din acela, Bonus. La un moment dat am intrat in imposibilitate de plata pentru trei luni de zile, caz in care mi-au cerut rambursarea anticipata a creditului. Ideea e ca era un credit de 60 000 lei si nu imi permiteam sa il inapoiez in totalitate, asa ca am fost la banca sa negociez cu ei, insa mi-au spus ca nu se poate face nimic, ba mai mult, mi-au cumulat la credit si cardul de credit ce mi l-au dat.

In momentul de fata am primit o instiintare de executare silita.

Ce as putea sa fac, in conditiile in care acum am un venit stabil, undeva la 5000EUR/luna, astfel incat sa pot rambursa suma solicitata in cursul a patru luni? se mai poate cumva obtine o astfel de facilitate dupa ce am primit instiintarea de executare silita?

Multumesc anticipat pentru raspuns,

Alex
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:06, 6 Martie 2015
Mai puteti formula contestatie la executarea silita(contestatie poprire),totusi,incercati sa renegociati cu banca,aducand o adeverinta de salariu de la locul de munca.
Mergeți la executorul judecătoresc și depuneți o cerere de acord de plată în care vă obligați să restituiți întreaga creanță, plus cheltuielile de executare în termen de 6 luni. Cu certitudine cei de la Bancă vor aproba cererea.
Nu sunt nici corecte nici informate parerile de mai sus. La executor 1) Nu aveti ce sa depuneti ca el este doar un organ de executare nu este creditorul dvs. 2)Nu faceti niciun angajament de plata fiindca el este o hartie fara valoare 3)Nu se negocieaza decat pe filiera clara atunci cand se cunoaste omul de legatura cu banca sau firma de recueprari si se negocieaza de regula pana la scaderea cu 60% din suma executata.
Domnule Cuculis, nu strică să vă mai informați uneori. Conform art. 630 CPC, înțelegerea între creditor și debitor se face sub supravegherea executorului judecătoresc. În practică, în majoritatea cazurilor acordul de plată se depune la executor, deși este adresat Băncii. Acordul de plată se poate depune la executor, dacă nu știași vă spun eu, nu există text de lege care să interzică asta. Dimpotrivă este indicat să se întâmple așa deoarece executorul este cel ce efectuează procedura de executare silită, iar înțelegerile respective se fac în cadrul executării silite. Evident că cererea de acord de plată este adresată Băncii, nici nu am afirmat altceva. Dacă erați mai degrabă atent decât acid ați fi văzut că am specificat clar că Banca este cea care va accepta cererea.

Cât despre ideea cu negocierea cu scăderea până la 60 % este doar marketing mascat . Atunci când există bunuri în patrimoniul debitorului care să îndestuleze întreaga creanță banca nu va accepta o astfel de scădere. O firma de recuperare care cumpără creanța cu 10% va accepta, o Bancă nu, dacă are de unde recupera 100%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere executare silita alinamariananistor alinamariananistor Buna ziua,imi puteti spune va rog unde pot verifica daca mi s-a prescis executarea silita,stiu ca se poate verifica intr-o baza de date.Daca cumpar o casa si o ... (vezi toată discuția)
Credit bancar damianramona damianramona buna ziua. de 3 saptamini mam casatorit si sotul meu are 2 credite la o banca al carei rata e fff mare cam 60% din salariul lui luate din octombrie anul trecut ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)