avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Situatii posibile persoana fizica sau juridica VS ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Situatii posibile persoana fizica sau juridica VS hotarare locala consiliu primarie

Buna ziua.

1. Poate fi ANULATA o Hotarere a consiliului local judetean (primarie) daca este atacata de 1 persoana fizica sau juridica in instanta sau cu cerere sau instiintare catre primarie ca nu sunt de acord cu respectiva decizie si nu doresc sa mi se aplice pentru ca imi ataca x, y, z drepturi civile ? (SAU care ar fi forma de atac - pentru ca LEGILE, sa fim seriosi, NE ÎNGRĂDESC LIBERTATEA !)

2. Exista o lege care obliga Firmele sa Autorizeze punctele de lucru nou deschise la primarie si in functie de gunoiul generat sa fie OBLIGATA sa facă contract cu firma X de gunoi doar ptr ca primarul are ca mana dreapta pe Nenea patronu care face "curatenie" in judet ... e vb de domnu primar care se plimba pe la DNA de ceva timp ....

Intreb pentru ca in orasul Curtea de Arges nu se cere nici taxa la primarie pentru autorizarea spatiului comercial si nici nu obliga sa facem contract cu firma de gunoiu IN FAZA DE AUTORIZARE.

De menționat ca in realitate gunoiul produs este cel menajer, si este produs de singurul angajat al firmei, asta înseamna maxim 2 coșuri obișnuite pe săptămâna.

Prima întrebare e cu caracter general pentru ca nu mi se pare corect ca o mana de "aveniți in scaune la primărie" sa decidă ce vor ei când restul populației nu este de acord cu acea decizie.

Cel mai recent răspuns: icoman , utilizator 12:01, 8 Martie 2015
SAU

3. Cum este posibil ca un functionar de la primarie sa OBLIGE firmele printr-o hartie inmanata sa semnez un contract cu firma Y ca sa pot finaliza Autorizarea spatiului de lucru ?? este posibil asa ceva ? au o baza legala sau hotărâre locala ?

Mie mi se pare normal sa obtin Autorizarea si apoi e treaba mea daca vreau sau nu sa fac contract cu firma Y, pana la urma gunoiul se poate cara si plasa acasa .. ::) asta asa ca ar fi posibil - deci de ce ne obliga sau cum de se poate asa ceva intr-o DEMOCRATIE prost înțeleasă ?!

Chiar nu stie nimeni cum pot fi atacate Hotararile Consiliului Local ?
Din cate am mai studiat am descoperit ca Prefectul verifica fiecare Hotarare luata de un Consiliu local de sub jurisdictia sa, dar in situatia data ca exemplu cum se pot ataca si anula ... aceste Hotarari daca ne incalca drepturile .. oricare ar fi acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte cu sc salubris in zona rurala melania melania melania melania in baza carei legi primaria rurala ma poate obliga sa inchei contract cu sc salubris , daca eu nu doresc acest lucru ? (vezi toată discuția)
Este legal ce face primaria? Nica70 Nica70 Buna dimineata! Ieri am mers la serviciul taxe și impozite al primariei Perisoru jud. Calarasi sa achit impozitul pe 2020,cum fac dealtfel la fiecare ... (vezi toată discuția)
Complex rezidential curatenie spatii care nu sunt in proprietate bicu_23 bicu_23 Buna ziua, Sunt administratorul unui bloc dintr-un complex rezidential din capitala. In acest complex dezvoltatorul a construit doua parcuri cu banci,spatii ... (vezi toată discuția)