buna seara
Am si eu o nelumurire,daca ma poate ajuta cineva!
Incepand cu luna martie a acestui an, sotul (care avea o inteprindere individuala, si contract ) s-a angajat cu carte de munca la o noua firma. In luna ianuarie noi am depus declaratia 220 cu venitul estimat , luand in calcul sumele de pe contractul avut cu firma cu care avea contrat ca titular I.I . Care ar fi cea mai buna solutie pentru a nu plati trimestrial sumele pt impozit si sanatate la ei. daca ne hotaram si inchidem cand depunem cererea de radiere la finante in cat timp suntem obligatii sa depunem banutii si pt anul trecut si pt perioada asta din 2015.
multumesc
Daca tot va hotarati sa inchideti acum intreprinderea individuala, trebuie s-o faceti cat mai repede. Pana atunci veti plati impozitul pe venit si contributia la sanatate dupa ce ati declarat in declaratia 220. Acum daca veti radia I.I., veti depune declaratia 200 pentru cele cateva luni din 2015 si vi se va recalcula tot.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.