avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

Buna seara,
conform cim pe care l-am semnat, incadrarea este de sef serviciu marketing, de profesie sunt economist, iar faptul ca am studii superioare a fost unul dintre criteriile dupa care am fost selectat, va rog sa-mi spuneti, in acest caz, cum se va considera vechimea in munca.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 6 Martie 2015
Probabil va referiti la vechimea ca stagiu de cotizare, care se va lua in calcul la pensie....nu la vechimea in munca. Cele doua notiuni nu au legatura intre ele. Vechimea in munca se calculeaza de la data inceperii muncii din primul contract incheiat. Studiile superioare sunt vechime la stagiul de cotizare, nu vechime in munca.
Art.16 C.mun. - (4) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Asadar, vechimea în muncă constă în ansamblul perioadelor în care o persoană a prestat muncă în baza unui contract individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ani studii superioare ca vechime in munca la calcul drepturi zile concediu bugetar nataliaz nataliaz Buna ziua. V as ruga sa ma lamuriti in urmatoarea problema: pt calculul vechimii in munca o mamica cu studii superioare la curs de zi al unei facultati de ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca ca profesie liberala dandoct dandoct Bună ziua, Urmează să mă încadrez ca polițist iar la calcularea gradului mi s-a spus de la resurse umane că mi se ia în calcul doar vechimea avută ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca in cazul cim cu timp partial anna2000 anna2000 in ce fel se reflecta asupra vechimii in munca faptul ca se incheie contract de munca cu timp partial sau munca la domiciliu? vechimea in munca este legata de ... (vezi toată discuția)