avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am 2 CIM trebuie suspendate ambele ca sa intru in CIC?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am 2 CIM trebuie suspendate ambele ca sa intru in CIC?

Buna ziua,

Am 2 CIM, unul cu norma intreaga, altul cu 2 ore/luna. Urmeaza sa intru in CIC, trebuie suspendate ambele CIM?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 6 Martie 2015
In principiu, ambele c.i.m. vor trebui suspendate.

Insa, art.16 alin.3 din OUG 111/2010 prevede :
Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
b) primeşte indemnizaţii în calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.

Asadar, daca veniturile realizate in baza unui c.i.m. nu depasesc valoarea de 6 ISR pe an calendaristic = 3000 lei, plata indemnizatiei pentru CCC nu se suspenda.
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 locuri de munca si un concediu? Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Daca sunt angajat cu norma intreaga in doua locuri (2 angajatori diferiti) si urmeaza sa intru in concediu CIC se vor suspenda ambele contracte sau ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si venituri complementare CDE1407 CDE1407 Buna ziua Ma pregatesc cat de curand sa intru in concediu ingrijire copil. Vreau sa stiu daca mai pot inregistra venituri din activitati suplimentare (de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil holira holira daca beneficiez de indemnizatie crestere copil, pot beneficia de alte venituri suplimentare conform conventiei civile SC ORIFLAME? Am avut Pf , iar acesta l am ... (vezi toată discuția)