Am facut credit de nevoi personale, pentru a achita un avans pentru o casa. In cazul in care am restante la banca, aceasta ma poate executa silit doar cu poprire pe salariu? Casa inca nu este a mea.Este a dezvoltatorului.
Pot cere la banca reesalonarea ratelor sau o perioada de neplata a lor pentru cateva luni? Sint intr-o situatie limita. Multumesc si astept raspuns
Multumesc pentru raspuns. Deocamdata nu am intarzieri f mari, am incercat sa fiu cat de cat la zi.Acest lucru reprezinta un plus pentru banci? Incerc sa achit cate ceva la fiecare rata. Cred ca la un moment dat ma voi bloca. pot sa imi puna poprire mai mult de 1/3 din salariu? Multumesc inca o data.
Pentru o singură urmărire silită prin poprire nu vi se poate pune poprire pe mai mult de 1/3 din salariu, cu excepția situației în care urmărirea s-ar face pentru plata pensiei de întreținere..
Sint unic intretinator de familie. Incerc sa platesc cate ceva la fiecare. Conteaza pentru banca? Am un credit mare de nevoi personale si 2 carduri de cumparaturi. unul la aceeasi banac unde am si creditul si altul la alta banca. Sper sa ies la liman. in acest moment sint disperata, aproape tot salariul este dat. Mai am o intrebare...cam in cat timp se poate demara executarea silita?
Știu că în practică există spețe în care, în situații asemănătoare, Instanța a admis ca poprirea să se facă pe o sumă mai mică decât procentul maxim de 1/3 permis de lege.
Dacă nu reușiți să convingeți banca, poate reușiți să convingeți judecătorul, în contestație la executare.