daca imi poate raspunde cineva ii raman dator.
in nov 2008 am facut un credit de nevoi personalede cca 10000 euro. nu am reusit sa platesc decat 3 sau 4 rate. aceasta deoarece incepand cu 01.01.2009 nu am mai lucrat in acel loc si momentan salariul nu imi permite sa sustin acel credit. am facut reesalonare dar nici asa nu am putut plati. aceasta deoarece mai am in derulare un credit auto si incerc din rasputeri sa il onorez pe acela.
din pacate astazi am primit un telefon prin care un reprezentant al bancii m-a informat ca incepe procedura executarii silite. nu am nici un bun pe numele meu in afara de acea masina la care mai am de platit inca trei ani rate, asa ca este posibil sa imi ia acea masina? cu toate ca nu valoreaza nici 25% din creditul meu restant? stiu ca nu ma pot culca pe o ureche neavand nimic pe numele meu, dar ce m-i se poate intamlpa? este posibil si dosar penal sau mai rau condamnare penala?
va rog mult sa imi raspundeti ca sunt disperat!!!
Dosar penal numai daca ati savarsit vreun fals in baza caruia sa fi obtinut acel credit! (ex: ati falsificat cartea de munca si ati trecut un salariu net superior celui real). In rest nu trebuie sa va faceti probleme in privinta aspectului penal , fiindca neplata creditului nu este fapta penala!B-)
Executarea silita se face asupra bunurilor proprietate....ori acea masina fiind achizitionata tot cu credit bancar si avand inca 3 ani de rate scadentte , este greu de crezut ca va fi executata!:D