avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate teren bazat pe o hotarare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate teren bazat pe o hotarare judecatoreasca anulata

Buna seara.In anul 2000 am cumparat un teren cu acte notariale in Bucuresti de la un cetatean care a dobandit terenul in urma unei uzucapiuni de 30 de ani printr-o Hotarare Judecatoreasca emisa in 1999 .In anul 2010 am fost dati in judecata de niste asa zisi proprietari care pretindeu ca terenul cumparat de noi le apartine.Actele pe care le aveau reprezenta o fila sau doua prin care dovedeau ca prin 1950 ar fi fost proprietarii de drept.Nu era un contract de vanzare cumparare s-au un titlu de proprietate ci un act razlet care probabil facuse parte dintr-un act mai mare.A fost anulata cererea lor si pana azi martie 2015 am stat linistit.Ulterior am aflat ca agresorii au tabarat pe proprietarul de la care eu am cumparat terenul si din 2010 pana aztazi l-au purtat prin tribunale iar in luna mai 2014 au reusit sa anuleze uzucapiunea obtinuta de acesta prin Hotararea Judecatoreasca din 1999.In baza acestei Hotariri Jufdecatoresti eu am putut cumpara ulterior acest teren in anul 2000.Actele mele de proprietate mai sunt valabile ? Mentionez ca am intabulat ,inscris in cartea funciara,am facut cadastru ,am ridicat o cladire cu autorizatie de constructie si de 15 ani am platit toate taxele catre stat referitoare la terenul si cladire……PS. Am aflat ca voi fi dat in judecata de asa zisi proprietarii din 1950. Acestia intentioneaza sa atace inscrisurile din cartea funciara si sa anuleze dreptul meu de proprietate asupra terenului .Mentionez ca pe 14 martie am fost chemat la biroul avocatului lor pentru conciliere si pe 5 aprilie ar fi prima infatisare la judecatorie.Ce sanse am sa pierd ?Ce sanse am sa castic?.Ce se intampla cu cladirea si investitiile mele facute pe acest teren ,eu fiind cumparator de buna credinta si avand autorizatii legale pentru tot ce am investit si intreprins pe acest teren...asta in cazul in care voi pierde acest proces. Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 22:21, 10 Martie 2015
Astazi am primit de la judecatorie instintarea cererii de rectificare in cartea funciara a fostilor proprietari.Ce mi se pare ciudat este ca acesti proprietari nu au mai stat pe teren din anii 1950 cand figurau pe rolul fiscal apoi s-au trezit prin 1968 cand pe teren era persoana de la care am cumparat eu , l-au dat in judecata si cererea lor a fost respinsa si apoi s-au trezit iarasi prin anul 2000 ca vor terenul inapoi dupa un somn indelung de 65 de ani.
PS .sunt si eu curios sa ajung cu bine la finalul acestei povesti cu fosile preistorice care revendica prada lasata de izbeliste timp de 65 de ani .Ciudat este ca nici un avocat nu apare cu solutii si comentarii care sa ma ajute sa vad mai clar problema .Chiar si 50 de pareri sau sfaturi conteaza.
Va voi tine la curent cu evolutia lucrurilor si faptelor care se vor desfasura pe parcursul procesului care se intrevede la orizont..Cu stima si respect dir.gen.Mihai Nastase.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
Admin, administrator
Nimeni de bună credință nu vă poate da un răspuns competent doar din informațiile furnizate. Trebuie ca un avocat specializat să vadă toate actele.
În asemenea cauze contează chiar și locul unde se judecă cea cauză, deoarece se poate ca la instanțe de fond să existe practică judiciară diferită în țară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituirea pe vechiul amplasament a unui teren multiplu instrainat bordmail3 bordmail3 Sunt proprietar neposesor al unui teren inclus cu încălcarea legii într-un titlu oneros de proprietate, pe L 18/91. Terenul a fost vândut de mai multe ori ... (vezi toată discuția)
Constatarea nulitatii unui contract justinn justinn Buna ziua, la data de 30 noiembrie 2006 am chemat in judecata pe numitul x, pentru constatarea nulitatii partiale a titlului de proprietate pentru o suprafata ... (vezi toată discuția)
L 245/2005 a introdus al. 2^4 in art. iii din l 169/97 bordmail3 bordmail3 L 245/2005 a introdus al. 2^4 în art. III din L 169/1997: „În cazul unor înstrăinări succesive ale terenurilor, cel care a vândut pe baza titlului ... (vezi toată discuția)