Am inteles ca angajatorul plateste analizele,medicina munci la angajare este ok ...intrebarea este daca este in regula ca la primul salariu sa.mi fie oprita suma pentru acesta medicina a munci....si a doua intrebare...sunt agent de paza cu atestat si la angajare am adus toate actele necesare ( in original si copii) este corect ca angajatorul sa.mi opreasca atestatul de paza in original spunandumi ca asa este regulamentul firmei?? Multumesc doresc raspunsuri..
1. Angajatorul este obligat sa plateasca analizele medicale la angajare, potrivit HG nr. 355/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor
ART. 7
Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
ART. 8
(1) Serviciile medicale profilactice prin care se asigură supravegherea sănătăţii lucrătorilor sunt: examenul medical la angajarea în muncă, de adaptare, periodic, la reluarea activităţii, promovarea sănătăţii la locul de muncă.
2. Angajatorul va trebui sa opreasca doar o copie de pe acel atestat.