Ordonanta de urgenta 6/2011, care reglementeaza facilitatile pentru SRL-D, se refera la tranzactii imobiliare ca activitate nepermisa unei asemenea entitati, iar nu la un cod CAEN in sine. Drept urmare, indiferent ce cod CAEN alegeti la inscrierea in Registrul Comertului, daca efectuati tranzactii imobiliare veti pierde facilitatile respective si, mai mult, daca ati beneficiat deja de ele pana la momentul constatarii incompatibilitatii, vi se va solicita restituirea (ma refer de exemplu la contributiile neplatite ca SRL-D).
Ai putea sa alegi
CAEN principal
7311 - Agentii de publicitate
si in secundar:
6311 - Prelucarea datelor, administrarea paginilor web si actvitati conexe
7420 - Activitati fotografice
Nu sunt eligibile clasele CAEN cu privire la tranzactii imobiliare:
- 681 - Cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii
- 682 - Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate
- 683 - Activităţi imobiliare pe bază de comision sau contract
Nici dezvoltare si promovare imobiliara nu poti sa faci, pentru ca nu edifici imobile.
Si vezi ca folosesti CAEN revizuit 1, care nu mai este valabil din 2008. In vigoare este nomenclatorul CAEN revizuit 2, il gasesti pe site-ul ONRC.
In principiu nu poti desfasura pe un SRL-D activitati de agentie imobiliara. Nu sunt eligibile programului, Dar pentru a-ti incasa un comision si a functiona ca SRL-D poti folosi CAEN-urile de mai sus (7311, 6311 si 7420), fiind activitati auxiliare intermedierii imobiliare.
Parerea mea, te poti lega la cap cu un SRL-D pentru anumite facilitati, dar prea mult de castigat nu vei avea, vei ajunge sa dai mai multe situatii decat iti doresti, asa ca mai bine deschideti un SRL simplu.
Deci sa inteleg ca as putea sa aleg CAEN: 7311 - Agentii de publicitate, ma intereseaza in mod principal SRL-D pentru ca pot sa am 4 angajazi fara sa platesc dari la stat pentru ei.
Multumesc!
Chiar fara sa platesti deloc contributii, nu merge. Facilitatea se referea la scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale (=contributia la fd de pensii) datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată.
Restul insa se vor plati, asa ca ar fi bine de facut niste calcule: cat ar costa un angajat, apoi cei 4; la cat se ridica cheltuielile de administrare a srl-ului, contabilitate, etc.
Daca ma puteti ajuta cu un calcul, cat ar trebui sa platesc dari la stat pentru un angajat cu 2 ore sau unul cu 4 ore ? ( la un salariu minim pe economie )
Multumesc!