avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrebare legata de schimbare cod CAEN
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrebare legata de schimbare cod CAEN

Buna ziua,

Intrebare legata de codul CAEN: srl-ul nostru administreaza un aparthotel iar codul caen principal este 6820:închirierea si subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate .. Suntem un srl neplatitor de tva.
Am dori sa activam codul caen 5520:Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata , sa il trecem ca si caen principal.. Daca vom face acest lucru suntem obligati sa adaugam 9% la costul de cazare al clientilor? Sau ramanem ca si pana acum, neplatitori de tva.

Contabila nu a stiut sa ne raspunda la aceasta intrebare, ne-a sfatuit sa cerem ajutorul unui jurist ..

Multumim frumos!
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
ctincristian31, utilizator
Cel mai recent răspuns: ctincristian31 , utilizator 21:59, 19 Ianuarie 2021
Nu cred că criteriul pentru plata sau nu a TVA ține de un anumită activitate, ci de opțiunea comerciantului.
hmmm

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o intreprindere individuala cu cod caen 4711 panait i panait i am o intreprindere individuala cu cod caen 4711 si doresc, in viitor, sa pot avea si camere de inchiriat . ce am de facut? multumesc! (vezi toată discuția)
Diferentiere cod caen: 5520/6820 gigipinciuc gigipinciuc 5520 = facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata; 6820 = inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliareproprii sau inchiriate. Am ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva francesk77 francesk77 Am urmatoarea situatie : firma dispune de un spatiu compartimentat in 20 de camere. S-au incheiat contracte de inchiriere pe perioade mai lungi de 1 luna, cu ... (vezi toată discuția)