avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrebare legata de schimbare cod CAEN
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrebare legata de schimbare cod CAEN

Buna ziua,

Intrebare legata de codul CAEN: srl-ul nostru administreaza un aparthotel iar codul caen principal este 6820:închirierea si subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate .. Suntem un srl neplatitor de tva.
Am dori sa activam codul caen 5520:Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata , sa il trecem ca si caen principal.. Daca vom face acest lucru suntem obligati sa adaugam 9% la costul de cazare al clientilor? Sau ramanem ca si pana acum, neplatitori de tva.

Contabila nu a stiut sa ne raspunda la aceasta intrebare, ne-a sfatuit sa cerem ajutorul unui jurist ..

Multumim frumos!
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
ctincristian31, utilizator
Cel mai recent răspuns: ctincristian31 , utilizator 21:59, 19 Ianuarie 2021
Nu cred că criteriul pentru plata sau nu a TVA ține de un anumită activitate, ci de opțiunea comerciantului.
hmmm

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o intreprindere individuala cu cod caen 4711 panait i panait i am o intreprindere individuala cu cod caen 4711 si doresc, in viitor, sa pot avea si camere de inchiriat . ce am de facut? multumesc! (vezi toată discuția)
Diferentiere cod caen: 5520/6820 gigipinciuc gigipinciuc 5520 = facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata; 6820 = inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliareproprii sau inchiriate. Am ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva francesk77 francesk77 Am urmatoarea situatie : firma dispune de un spatiu compartimentat in 20 de camere. S-au incheiat contracte de inchiriere pe perioade mai lungi de 1 luna, cu ... (vezi toată discuția)