avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nelamurire program de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nelamurire program de vizitare minor

Buna seara. Va rog mult sa mi da-ti un raspuns urgent daca este cineva on line. La ora 6 tatal copilului meu a venit si l-a luat conform hotararii judecatoresti in programul de vizitare. Problema este ca a lasat copilul in casa cu concubina lui din clipa in care l a luat fapt pt care copilul m a sunat sa mi spuna. Legal are vre-un drept sa faca asta? Ce pot face eu? Ma pot duce sa iau copilul? Sa sun la politie inainte de asta ? Va rog mult raspundeti-mi urgent ca nu stiu ce sa-i spun copilului.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:19, 11 Martie 2015
Ce program de vizita are tatal?
Doamna ce hotarare judecatoreasca are tatal pentru program de vizitare? Si ce prevede aceasta? "Teza" tatalui nelasat e un refren pe care il auzim mai des decat buna ziua. Si saracul de el, cand in sfarsit e "lasat", de dor si drag de copil lasa copilul cu concubina si se propteste in carciuma! Mi se rupe inima de bietul om! Caz de alienare clara (refrenul doi) ce mai incolo si incoace!
Daca e sa generalizam, sa nu omitem insa si refrenul de cealalta parte: tatal este iresponsabil, betiv, de cele mai multe ori agresiv, copilul este traumatizat ...
Orice conflict familial traumatizează psihic copilul. Copilul are nevoie de mediu calm, de stabilitate, de siguranţă.
Este de înţeles spaima mamei despărţită prima dată de copil, dar...începutul e mai greu.
Dacă tatăl este agresiv cu el sau dacă în acel mediu copilul nu se simte bine, probabil nu-şi va mai dori să meargă acolo.
Dar, poate-i place.Momentan, concubina tatălui face parte din familia lui.
Hotararea judecatoreasca a fost data pe data de 19 dec 2014 (actiunea am depus-o pe 04.11.2013) insa nu este definitiva, deoarece el a depus apel ca sa nu-i mai plateasca pensie copilului in bani ci in natura pt ca pana acum nu a dat nimic (desi initial a fost de acord),cu program de vizitare clasic primul si al 3-lea weeked din luna, o saptamana in vacanta de iarna doua in cea de vara, a doua zi de craciun si a doua zi de pasti. Intr-adevar ma acuza ca nu-i permit sa vada copilul desi acesta nu este sechestrat, se joaca pe strada impreuna cu ceilalti copii si merge la scoala. El nu cauta acest copil nici macar la telefon sau de ziua lui insa ma acuza ca eu nu-i dau voie.Acum a venit sa-l ia in speranta ca nu il voi lasa si pt a se folosi de asta la apel, drept dovada ca l-a adus acasa in ziua urmatoare dar in nici un caz atunci cand ia cerut copilul. Copilul nostru este un copil tare bland si nu spune niciodata daca ceva nu-i convine. Aceasta a fost si panica mea. A fost anuntat de catre concubina tatalui ca ea va fi mama lui si desi nu i-a convenit nu a avut curajul sa spuna nimic. Ia cerut tatalui la intoarcerea acasa sa-l aduca la mami si la refuzul acestuia din nou nu a avut curajul sa spuna nimic fiind obligat sa doarma cu ei intr-o garsoniera. Nu se topeste de focul acestui copil insa se foloseste de el pt ca stie ca este singura metoda sa-mi faca rau. Ce pot face eu???

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita cristi.a cristi.a Buna ziua, Daca tatal care a obtinut program de vizita nu respecta acest program, ce pot sa fac? Mai exact, are dreptul pana duminica ora 16 si el vrea ... (vezi toată discuția)
Tata doar in acte steriel steriel Vreau sa va prezint si eu o situatie delicata pentru mine. Dupa 15 de trait in concubinaj cu un X a rezultat un copil care acum are varsta de 8 ani. Din ... (vezi toată discuția)
Proces încredințare minor. sunt obligată să respect ordonanța președințială? Alexandrina83 Alexandrina83 Bună ziua, sunt o mamă disperată care încearcă din toate puterile sa își salveze copilul, si nu știu unde si cum sa cer ajutor datorită corupției ... (vezi toată discuția)