avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Referat detaliat juridic, termen solutionare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Referat detaliat juridic, termen solutionare

Cat termen au primariile la dispozitie pentru a solutiona un referat detaliat juridic pentru un teren de patru parcele?
Au trecut 3 luni pana acum.
Cel mai recent răspuns: elenaxyz , utilizator 12:48, 10 Martie 2015
Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.

În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut mai sus cu cel mult 15 zile.
(OG 27/2002 - privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor)
Pentru a-mi elibera de la primarie un Referat tehnic detaliat juridic,exista vre-o Lege,articol,aliniat,care sa-i oblige sa-mi puna la dispozitie aceste acte pt.emiterea Ordinului Prefectului?
Termenul de 30-45 zile l-au depasit demult.Va multumesc pt.raspunsul anterior!
Termenul si actul normativ este acelasi - cel mentionat anterior . Dvs v-ati adresat Primariei cu o petitie in vederea eliberarii unui anumit document necesar pentru emiterea ordinului prefectului.

Prin petiţie se înţelege cererea, reclamaţia, sesizarea sau propunerea formulată în scris ori prin poştă electronică, pe care un cetăţean sau o organizaţie legal constituită o poate adresa autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale, companiilor şi societăţilor naţionale, societăţilor comerciale de interes judeţean sau local, precum şi regiilor autonome, denumite în continuare autorităţi şi instituţii publice.
Aici am facut o greseala,ca nu am facut nimik scris,deoarece am avut o cunostinta la Registru Agricol care m-a dus cu vorba ca rezolva ea,abia acum mi-am dat seama ca trebuia sa fac cerere scrisa,pt.ca ea doar tragea de timp.Eu am facut petitii,doar la Prefectura Ilfov,dar mereu imi comunicau ca nu au primit nici un referat de la primarie,ca se lucreaza,iar daca vreau sa grabesc lucrurile sa acceptam doar pamantul din curte,sa renuntam la cei 335mp lipsa.Ieri am facut o cerere catre primar s-o depuna tata saptamana asta,prin care il rugam sa elibereze Referatul tehnic detaliat juridic pe suprafata terenului de 3048mp,aferent parcelelor x,y,z si p,care figura bunicul in Registrul Cadastral al Posesorilor din 01.01.1990.pentru emiterea Ordinului Prefectului.
Acum dupa ce depune cererea,poate ne raspunde,poate o sa rezolve,de mult ma lupt cu ei dar nu am avut cum sa angajez un avocat,pentru asta tot intreb pe situri.Va multumesc mult!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen legal raspuns - institutii- SirFIA SirFIA Buna ziua ! Am cautat raspunsul la urmatoarea intrebare, fara succes insa : care este termenul legal de raspuns [u]intre institutiile statului[/u], o anumita ... (vezi toată discuția)
Termen legal de raspuns la o sesizare claudyya4u claudyya4u Buna ziua. As dori sa stiu si eu in ce termen trebuie sa dea raspuns angajatorul (o societate comerciala) sesizarii unui angajat? Sesizarea presupune ... (vezi toată discuția)
Exista vreun termen de raspuns la o solicitare facuta in format ... croberta croberta Exista vreun termen de raspuns la o solicitare facuta in format electronic (mail) ? (vezi toată discuția)