avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce fel de firma pot deschide pentru a desfasura ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce fel de firma pot deschide pentru a desfasura activitatea in UE?

Buna seara. Ce fel de firma pot deschide in Romania pentru a putea desfasura activitatea(salon masaj terapeutic) in Grecia? Doresc ceva mai simplu cu taxe putine si mici

Cum procedez: -unde platesc taxele...tva?
-imi trebuie contabil in Romania sau in Grecia?
- o pot angaja pe mama mea ?
-ce acte imi trebuie?
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2015
cristi4sanem, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 19:16, 9 Martie 2015
Intrebare: de ce intentionati sa activati in Grecia cu firma inregistrata in Romania?
am intrebat pentru cineva din afara. nustiu motivul. ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Cu firma inregistrata in Romania va complicati inutil prestand servicii pe teritoriul administrativ al Greciei, deoarece veti avea obligatia sa va inregistrati fiscal in statul respectiv - daca nu cumva exista alte prevederi in Acordul de evitare a dublei impuneri intre Romania si Grecia. Puteti consulta acordul la adresa [ link extern ]
In continuare ar fi interesant de cunoscut motivul pentru care se doreste activarea pe firma romana. Cand intreb, nu o fac pentru mine.
Dar, ca sa nu ramaneti fara raspuns: orice forma juridica poate avea firma din Romania. Se poate inregistra o entitate simpla, intreprindere individuala, in baza OG 44/2008 sau SRL sau SRL-D, in baza Legii 31/1990.
Pe oricare dintre acestea se poate angaja personal, fie chiar si persoana din familie. Pentru activitatea desfasurata in Grecia, sunt valabile regulile din Grecia, inclusiv fiscalitatea de acolo, de aceea va fi imperios necesara colaborarea cu contabil grec.
DAR, totul ar trebui sa inceaőa cu lecturarea atenta a acordului la care am facut referire mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl in romania cu activitate in grecia. cristi4sanem cristi4sanem Buna seara. Pot face un SRL in Romania si sa desfasor activitatea in Grecia? Unde trebuie sa platesc taxele si contabilitatea? (vezi toată discuția)
Infiintare srl mostoles mostoles Buna ziua, doresc sa infiintez un srl dar as dori sa prestez activitatea in Italia si as dori sa stiu daca se poate? Sau ce alte masuri implica doresc sa fiu ... (vezi toată discuția)
Filiala in roumania Alexbuy Alexbuy Buna ziua, As dori sa stiu daca am o firma inregistrata in Marea Britanie, pot deschide o filiala si in romania? pentru comercializarea produselor? sau ... (vezi toată discuția)