Buna ziua, doresc sa infiintez un srl dar as dori sa prestez activitatea in Italia si as dori sa stiu daca se poate? Sau ce alte masuri implica doresc sa fiu cat mai legal deoarece am foarte multe proprietati in Italia si nu as dori sa-mi puna sechestru pe ele...
Da, se poate. Ca de regula, va indemn si pe dvs. sa binevoiti inainte de a demara sa lecturati acordul de evitare a dublei impuneri incheiate intre Romania si Italia.
Da, cu conditia sa intrebati concret si nu generic. Ati intrebat daca se poate, v-am raspuns, da se poate. Informatiile furnizate de dumneavoastra sunt foarte putine.
Pana acum stiu doar ca doriti sa prestati servicii (mai exact ce?, durata?) pe teritoriul Italiei, prin firma inregistrata in Romania.
Prevederile acordului amintit oricum trebuie sa le cunoasteti - dar asta este doar opinia mea.
Va trebui sa va inregistrati fiscal in Italia, urmand ca pentru veniturile realizate pe teritoriul administrativ al Italiei sa fiti impozitat dupa legea din acel stat - DACA in acordul pentru evitarea dublei impuneri incheiat intre cele doua state nu se prevede altfel.
Bazandu-ma pe considerentele de mai sus, tind sa anticipez ca nu va va fi mai simplu activitatea prin firma inregistrata in Romania, nemaivorbind ca va trebui sa fiti atent la legislatia in domeniu ale celor doua state.
De aceea recomand infiintarea unei societatati simple (società semplice) direct in Italia.
Filiala in roumania
Alexbuy
Buna ziua,
As dori sa stiu daca am o firma inregistrata in Marea Britanie, pot deschide o filiala si in romania? pentru comercializarea produselor?
sau ... (vezi toată discuția)