avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul crestere copil

Buna ziua,
Concediul crestere copil poate fi pana la 2 ani.Cine plateste acest concediu si unde se face cerere pentru acest concediu in conditiile cand sunt angajat pe perioada nedeterminata
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:47, 7 Martie 2015
OUG 111/2010
art.14
(1) Cererile pentru acordarea
drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie sau stimulent de inserţie, şi documentele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestora se depun la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti pe raza căreia solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa.
(2) Până la data de 5 a fiecărei luni, primăriile au obligaţia de a transmite pe bază de borderou cererile înregistrate în luna anterioară, însoţite de documentele justificative, la agenţiile pentru prestaţii sociale judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii teritoriale.
(3) Cererile prevăzute la alin. (1) se soluţionează în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării la agenţia teritorială, prin decizie de admitere sau, după caz, de respingere, emisă de directorul executiv.
(4) Decizia prevăzută la alin. (3) se comunică solicitantului în termen de 5 zile lucrătoare de la data emiterii.
(5) Contestaţiile formulate împotriva deciziei prevăzute la alin. (3) se soluţionează potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.


art.23
(1) Fondurile necesare plăţii drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, cheltuielile administrative, precum şi cele de transmitere a drepturilor se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
(2) Calculul şi plata drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, inclusiv a contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate, se fac de către Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, prin agenţiile teritoriale.
....
1. - Faceti cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.
- Atasati la cerere o copie dupa certificatul de nastere a copilului.

2. De la Primarie luati lista cu actele necesare pentru indemnizatia pentru CCC, acte pe care le depuneti apoi tot la Primarie.

3. Indemnizatia entru CCC este platita de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) si o veti primi prin posta sau in cont (depinde cum optati dvs.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil Monika007 Monika007 Buna ziua,ma poate ajuta cineva cu o problema.......Am depus actele pentru indemnizatie pe data de 15.10.2015, spuneti-mi in decembrie primesc bani sau e ... (vezi toată discuția)
Termenul de depunere a dosarului pentru a beneficia de concediu pentru cresterea copilului ndrc_cris ndrc_cris Buna ziua, Sunt angatata cu CM , indeplinesc conditiile acordarii CCC. Urmeaza sa nasc si doresc sa aflu raspunsul la urmatoarele intrebari: 1. Cand pot, ... (vezi toată discuția)
Cand depun dosarul pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului oanamariahila oanamariahila Buna seara, Am citit atatea variante incat nu mai stiu care e cea corecta. Deci ma intereseaza cand depun dosarul pentru CCC in conditiile in care: 1. ... (vezi toată discuția)