avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Folosire casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Folosire casa de marcat

Buna ziua,am infiintat o intreprindere individuala in 2014 cod caen 4673,revand la persoane fizice si juridice materiale de constructie cu factura si chitanata.Nu am de pozit sau magazin ,primesc marfa de la furnizor si se transporta direct la clientul final.Am nevoie de casa marcat pentru persoane fizice?
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2015
ContSters348026, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 18:31, 11 Martie 2015
Da, trebuie sa utilizati casa de marcat fiscala. Varianta factura/chitanta ar merge doar daca ati comercializa EXCLUSIV catre persoane juridice.
Va multumesc.
Daca v-ati incadra la exceptia prevazuta la art.2 pct. h) din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, modificata si completata recent - ati putea scapa de povara utilizarii casei de marcat fiscale.
INSA nu sunt convins ca astfel nu v-ati complica inutil...
COMÍS-VOIAJÓR, Persoană care se ocupă cu mijlocirea vânzărilor de mărfuri, deplasându-se în diverse locuri în căutarea unor beneficiari. Pai exact asta fac eu si nu inteleg de ce mi-ar trebui casa de marcat pentru persoane fizice,din moment ce fac factura si chitanta,imi platesc tva-ul si impozitul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2015
ContSters348026, utilizator
La punctul amintit ca una din exceptii, zice: h) comerţul cu amănuntul prin comis-voiajori, precum şi prin corespondenţă, cu excepţia livrărilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine şi unităţile de alimentaţie publică, pe bază de comandă;
Din asta eu apreciez ca textul se refera la cazul in care agentul economic (dvs.) colaboreaza cu o firma pe post de comis-voiajor (deoarece citim "prin") si nu activitatea proprie este cea a comis-voiajorilor.
Recunosc, pare putin interpretabil pasajul din ordonanta, insa ar fi bine sa se lamureasca rapid problema, deoarece amenzile sunt drastice.
De aceea eu va recomand sa solicitati si p.d.v. al celor de la compartimentul asistenta contribuabili din cadrul Fiscului.

Alte discuții în legătură

Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)
Magazin online poate vinde catre persoana fizice? hillfingerr hillfingerr Buna ziua, Am un SRL si un magazin online pe care vand produse. Intrebarea mea este daca pot sa vand si catre persoane fizice daca nu am casa de marcat, ... (vezi toată discuția)
Obligativitate case de marcat fiscale florin37 florin37 Buna ziua, dezvolt un business care vizeaza comercializarea anvelopelor auto. Nu am un magazin propriu zis, lucrez cu stoc la importator iar vanzarea o fac ... (vezi toată discuția)