avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat unic decedat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat unic decedat

sotul meu, asociat unic la un srl, a decedat. mai are doi baieti dintr-o alta casatorie. cum procedez cu firma? daca baietii nu vin la mostenire, ce fac sa nu am probleme cu finantele deoarece nu mai pot depune declaratii. sotul meu era nevazator si eu ma ocupam de firma, avand si imputernicire in banca. daca baietii renunta la mostenire (nu mai avea nimic sotul meu decat imprumuturi in banca), pot prelua eu firma sau vin rudele urmatoare la mostenire? daca una din rude accepta mostenirea, poate renunta la societate in favoarea mea? capitalul social este de 200 lei. ultimul bilant, pe 2014 nu a fost depus.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:33, 7 Martie 2015
Trebuie sa faceti succesiunea dupa sot.
In cazul in care baietii di prima casatorie renunta la succesiune, dvs. sunteti unica mostenitoare. Celelalte rude nu au vocatie succesorala.
Dupa obtinerea certificatului de mostenitor, trebuie sa va adresati Registrului comertului, pentru inregistrarea schimbarii asociatului firmei, prin mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire vmandrei vmandrei salut! ieri am fost la notar pentru stabilirea succesiunii...dupa bunica mea care a murit acum 6ani....acum 4ani a murit si mama mea. matusa mea- sora mamei ... (vezi toată discuția)
Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire? serbanmaria serbanmaria Buna!Ma numesc Maria si as dori si eu cateva informatii. Sunt casatorita de 5 ani. Sotul meu are tatal decedat de 20 de ani. Casa in care locuim este pe numele ... (vezi toată discuția)