avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ocupare abuziva a unui spatiu (locuinta)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ocupare abuziva a unui spatiu (locuinta)

Buna ziua.As ruga persoane competente si/sau"patite"sa ma sfatuiasca intr-o chestiune personala.Dupa decesul sotiei de acum citiva ani,am reusit sa conving pe o fosta colega de serviciu sa se mute la mine la tara,ea avind casa in Bucuresti.Intr-una dintre camere a convenit cu fiul ei sa se mute acesta iar o a doua camera sa ramina pentru noi doi sa locuim cind mergem la Bucuresti sa rezolvam diferite probleme.Fiul a adus in camera mamei un nepot care,la sugestia fiului sotiei,nu vrea sa paraseasca spatiul.Noi suntem nevoiti sa plecam la tara chiar in ziua cind am fost la Bucuresti pentru ca spatiul este ocupat sau sa gasesc gazda,cu plata,pentru a dormi o noapte,doua.Fiul sotiei este un tip violent atit verbal cit si comportamental si m-a amenintat ca nu va permite sa locuiesc acolo nici macar o zi.Pe de alta parte,sotia mea,mama individului,are la mine la tara tot confortul necesar dar nu are opinia de a"pune piciorul in prag"pentru a-si revendica dreptul.Cum se spune"pe cine nu lasi sa moara,nu te lasa sa traiesti"sau"celui ce-i intinzi un deget,iti ia toata mina"(si nu numai).Astept un sfat pentru modalitatea ce trebuie sa o urmez in atare conditii. Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:31, 10 Martie 2015
Cerere de evacuare in instanta.
Multumesc !
Cred că schimbarea yalei, ar fi primul act apoi în cazul în care ar încerca să intre în casă, imediat sesizarea poliției. Este adevărat că ar merge și acțiunea de evacuare în instanță dar durează și până se va termina nu veți avea unde sta. Vorbiți categoric cu soția, mama individului și prezentați-i și varianta de infracțiune și prin urmare închisoare pt. odraslă.
Stimata doamna avocat Pais! inca o data,multumesc pentru raspunsul concis si bazat pe lege.Intrebarea formulata de mine avea,inca una in subsidiar pe care cred ca nu ati sesizat-o dar pentru mine este foarte importanta.Se refera la modul cum trebuie sa procedez, legal, pentru a trece de"cerberul"care pazeste usa si m-a amenintat ca nu-mi va permite sa locuiesc acolo nici macar o zi.As putea sa apelez la mijloace de autoaparare precum Adrian Iovan dar trebuie sa recunosc faptul ca nu doresc o escaladare a conflictului cu mijloace care sa contracareze folosirea gheoagei de catre adversar.Pina la urma,apelul la prevederile Noului Cod Civil referitor la ocuparea abuziva a unui spatiu poate fi o solutie legala si mai urgenta avind in vedere ca ocupantul nu are nici un titlu pe camera ocupata dar pentru contracararea"cerberului"posibilitatile legale,se pare,ca sunt mai subtile.As ruga pe cei competenti sa-mi sugereze posibilitati de a-l potoli sau convinge de imoralitatea si ilegalitatea avertismentelor lui.Va fi foarte greu pt ca este un tip antisocial:betiv,violent,incult,cu legaturi cu interlopi,dar sper sa reusesc.Multumesc celor care i-mi pot sugera modalitati.
Buna dimineata..
Cunosc persoane ,,patite'' care au rezolvat problema cu ajutorul unui executor judecatoresc.
,,Potrivit art. 1.038 NCPC, în situația în care nu ne aflăm în prezența unui contract de locațiune, iar o anumită persoană ocupă imobilul fără a avea permisiunea sau îngăduința proprietarului ori fără a se prevala de un drept de folosință, ocupantul urmează a fi notificat în scris de către proprietar cu privire la obligația de eliberare a imobilului în termen de 5 zile de la primirea notificării.''

Alte discuții în legătură

Probleme cu un copil major Dodo74 Dodo74 Buna ziua, va scriu in numele unei vecine care nu stie sa utilizeze un forum. Incerc sa fiu scurt dar in acelasi timp sa creez peisajul cat mai concludent, ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie Elzorab Elzorab Bună ziua, Cineva obține un ordin de evacuare dintr-o casă ce ii apartine legal, proprietate personală, împotriva unei persoane ce nu are niciun grad de ... (vezi toată discuția)
Buna tuturor! va rog sa ma ajutati,in sensul cabaiatul meu(39 ... stanescuvion stanescuvion Buna tuturor! Va rog sa ma ajutati,in sensul cabaiatul meu(39 ani),care este in curte cu mine,trecut in registrul agricol al comunei (eu+el),a adus in ... (vezi toată discuția)