avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ocupare abuziva a unui spatiu (locuinta)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ocupare abuziva a unui spatiu (locuinta)

Buna ziua.As ruga persoane competente si/sau"patite"sa ma sfatuiasca intr-o chestiune personala.Dupa decesul sotiei de acum citiva ani,am reusit sa conving pe o fosta colega de serviciu sa se mute la mine la tara,ea avind casa in Bucuresti.Intr-una dintre camere a convenit cu fiul ei sa se mute acesta iar o a doua camera sa ramina pentru noi doi sa locuim cind mergem la Bucuresti sa rezolvam diferite probleme.Fiul a adus in camera mamei un nepot care,la sugestia fiului sotiei,nu vrea sa paraseasca spatiul.Noi suntem nevoiti sa plecam la tara chiar in ziua cind am fost la Bucuresti pentru ca spatiul este ocupat sau sa gasesc gazda,cu plata,pentru a dormi o noapte,doua.Fiul sotiei este un tip violent atit verbal cit si comportamental si m-a amenintat ca nu va permite sa locuiesc acolo nici macar o zi.Pe de alta parte,sotia mea,mama individului,are la mine la tara tot confortul necesar dar nu are opinia de a"pune piciorul in prag"pentru a-si revendica dreptul.Cum se spune"pe cine nu lasi sa moara,nu te lasa sa traiesti"sau"celui ce-i intinzi un deget,iti ia toata mina"(si nu numai).Astept un sfat pentru modalitatea ce trebuie sa o urmez in atare conditii. Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:31, 10 Martie 2015
OK !Multumesc dar astept sugestii privind procedeul de a anihila interventia"cerberului"ce sta la usa de intrare si dupa ce am reusit sa-l evacuez pe intrusul ce chiar el i-l introdusese?Personal ma gindesc sa cer protectia politiei dar poate sunt alte mijloace mai eficiente.
Un Ordin de protectie....obtinut prin hotarare judecatoreasca....
Ati precizat concret ca respectivul locuieste fara forme legale,nu are viza de flotant
Mai rapid de solutionat,este sa sesizati oficial politia responsabila,care in temeiul disp L nr 61/1991 are dreptul sa verifice legalitatea locuirii in imobil de locuit in comun
In situatia in care proprietarul spatiului cu destinatia de locuinta denunta comportamentul violent si agresiv al locatarului,care locuieste fara viza de flotant,politia poate aplica amenda
Ordinul de protectie se acorda numai in cazul membrilor de familie, soti, fosti soti, concubini.
In ceea ce priveste evacuarea fara o sentinta, eu nu cunosc ca executorii sa faca asta.
Referitor la violenta dansului, puteti sa ii faceti o plangere penala. Va trebuie probe insa.
Mult succes in rezolvarea acestei situatii!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poliția n-are nicio treaba cu evacuarea , ii da amenda ca nu locuiește cu forme legale și gata.
Mărturisesc ca a trebuit sa citesc de doua ori mesajul sa îmi dau seama la care soție va referiți, cat ați precizat ca soția a decedat. M-am lămurit ca o numiți soție pe fosta colega și ca fiul și cerberul sunt rudele ei, iar casa e la fel, tot a ei. Asa ca dvs nu puteți face nimic, nu aveți dreptul sa cereți evacuarea cuiva din casa femeii. Femeia e cea care ar trebui sa ceara, iar ea nu vrea. Oricum, și în cazul ei contează a cui e casa, dacă e proprietar exclusiv sau ar trebui partajata cu fiul.
Poate femeia vrea sa va imputerniceasca sa va ocupați dvs și atunci puteți intreba ce aveți de făcut prezentând corect situația casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu un copil major Dodo74 Dodo74 Buna ziua, va scriu in numele unei vecine care nu stie sa utilizeze un forum. Incerc sa fiu scurt dar in acelasi timp sa creez peisajul cat mai concludent, ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie Elzorab Elzorab Bună ziua, Cineva obține un ordin de evacuare dintr-o casă ce ii apartine legal, proprietate personală, împotriva unei persoane ce nu are niciun grad de ... (vezi toată discuția)
Buna tuturor! va rog sa ma ajutati,in sensul cabaiatul meu(39 ... stanescuvion stanescuvion Buna tuturor! Va rog sa ma ajutati,in sensul cabaiatul meu(39 ani),care este in curte cu mine,trecut in registrul agricol al comunei (eu+el),a adus in ... (vezi toată discuția)