avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa dobandita in timpul căsătoriei împărțită ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa dobandita in timpul căsătoriei împărțită intre soție, copii si nepoti

Buna ziua.
Voi încerca sa detaliez cat mai complet situatia cu care ne confruntam in familie pentru a stii in ce pozitie se afla fiecare.
In 2008 tataie, vaduv fiind, s.a casatorit cu o femeie ce avea deja un copil dintr.o casatorie anterioară.
Dupa casatorie tataie si sotia au achiziționat o casa pe care au trecut.o pe numele lui tataie, al soției si a fiicei lui tataie(care, fiica, era vaduva si avea un copil, sa ii spunem G ).
Fiica lui tataie a murit in 2010. Prima intrebare:Cum se imparte partea ei de casa? In mod egal intre tataie, sotie si G?
In 2014 sotia lui tataie a murit. A doua intrebare: cum se imparte partea ei de casa? Egal intre tataie, G si fiul ei? Ma intereseaza, la acest punct, cate procente din casa revin fiecaruia: lui tataie, fiului si lui G. Eu nu am nicio treaba cu calculele de mai sus intrucat sunt fata celui de.al doilea copil al lui tataie, care nu are legătură cu casa . Poate doar in cazul nefericit al decesului lui tataie. In caz de deces, tatalui meu cate procente din casa ii vor reveni?
In speranta ca am detaliat suficient situația, astept cu interes raspunsurile dumneavoastră. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:24, 7 Martie 2015
Ce cota avea in act fiica lui tataie ? Tataie si sotia au cumparat in devalmasie o cota din ap in coproprietate cu fiica, insa in ce cote ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote parti mostenitori IoanaMaria1 IoanaMaria1 Buna ziua! Am si eu o situatie in familie foarte incalcita si as dori sa stiu ce cote parte revin fiecareui mostenitor. Situatia este urmatoarea: mamaia si ... (vezi toată discuția)
Executare silita stefania_b stefania_b buna seara. tatal meu a murit acum 3 ani, era divortat de mama mea, recasatorit, si iar divortat. suntem 2 frati. nu sunt altii copii din alta casatorie. fosta ... (vezi toată discuția)
Mostenire pentru copil aaalinaaa aaalinaaa buna ziua tuturor, am cumparat o casa veche de la mama mea,eram necasatorita,intre timp m-am casatorit .Sotul meu are un baiat din prima casatorie care ... (vezi toată discuția)