avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata factura prin ramburs
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata factura prin ramburs

Am urmatorul caz :
trimit marfa prin curierat unui client, el imi plateste la primirea coletului .pana ajung banii la mine dureaza pana la 10 zile .
daca ii trimit chitanta in coletul cu marfa eu raman descoperit in casa cu suma reprezentand c/v chitantei . daca nu o trimit, ramane clientul descoperit in casa cu suma respectiva ..
cum ar trebui sa procedez ca sa fiu in legaitate ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:01, 7 Martie 2015
Clientul plateste factura proforma,care poate fi descarcata de pe sit-ul respectiv (obligatoriu) la banca X,odata ajunsi banii in cont se trimite marfa.Eu asa procedez cu anumite firme(in acest mod transportul este gratuit).Este doar o parere personala.O zi buna.
multumesc .
Clientul inregistreaza plata in baza chitantei de ramburs pe care i-o da curierul iar furnizorul inregistreaza incasarea in momentul in care curierul ii aduce banii.

Nu se pune chitanta in colet. Mai gasesc si eu astfel de chitante, dar le arunc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2015
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)
Magazin online - trebuie sa trimit si chitanta odata cu factura ? ririana ririana Buna seara. Apelez la bunavointa si la cunostintele dvs. In cazul unui magazin online care trimite colete cu marfa prin sistemul ramburs al postei romane, ... (vezi toată discuția)
Chitanta ramburs -incasare prin curier elenadove elenadove la livrarea coletului prin curier clientului i se transmite factura +chitanta cu suma ce urmeaza sa o incaseze . curierul emite o chitanta ramburs la ... (vezi toată discuția)