avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

Buna ziua ! Sunt ospatar si ma aflu in perioada de preaviz. As avea o nelamurire , mi s-a solicitat sa prestez 20 de zile preaviz.Momentan ma aflu in a 15-a zi a preavizului. Programul meu de munca este de 12 cu 24 . Din cate am calculat eu am prestat 160 de ore.Intrebarea mea este : In perioada de preaviz trebuie sa prestez cele 160 de ore sau cele 20 de zile lucratoare , deoarece noul angajator doreste angajarea mea cat mai urgenta acolo.
Va Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:52, 7 Martie 2015
Art.81(4) Codul Muncii se refera la un termen de preaviz care nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare ptr.salariatii cu functii de executie.
Am inteles chestia asta , dar am acea nelamurire , si noul angajator ma cam preseaza !
Multumesc !
Termenul de preaviz este cel mentionat in c.i.m. .

Nerespectarea termenului de preaviz constituie abatere disciplinara, iar angajatorul poate aplica una dintre sanctiunile disciplinare prevazute de codul muncii, inclusiv desfacerea disciplinara a c.i.m .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz de plecare BogdanMehes BogdanMehes In noul cod al muncii , preavizul de plecare cand iti dai demisia este 15 zile lucratoare , sau calendaristice? Si daca angajatorul nu vrea sa ma lasa sa plec ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii iulianapaduret iulianapaduret Buna ziua! Ce se intampla daca un angajat isi da demisia si nu efectueaza preavizul(cele 20 zile lucratoare prevazute in contract). (vezi toată discuția)