avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

Buna ziua! Ce se intampla daca un angajat isi da demisia si nu efectueaza preavizul(cele 20 zile lucratoare prevazute in contract).
Cel mai recent răspuns: iulianapaduret , utilizator 17:38, 12 Noiembrie 2018
Nerespectarea termenului de preaviz constituie abatere disciplinara, iar angajatorul poate aplica una dintre sanctiunile disciplinare prevazute de codul muncii, inclusiv desfacerea disciplinara a c.i.m.

Aplicarea unei sanctiuni disciplinare, cu exceptia avertismentului scris, se va face numai dupa efectuarea unei cercetari disciplinare. In caz contrar, sanctiunea aplicata este lovita de nulitate absoluta.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz idivaly idivaly Bună dimineaţa, lucrez la o societate de securitate în bucureşti.. aş vrea sa stiu, daca îmi dau demisia şi refuz acel preaviz, patronul are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea zilelor de preaviz mariamunteanu mariamunteanu Fiica mea de 24 ani si-a dat demisia, a incercat sa o convinga pe patroana sa-i accepte demisia fara preaviz, intrucat nu se inteleg, dar aceasta nu a aceptat. ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz cu probleme szilard16 szilard16 lucrez si eu la o firma de turism si am o problema,mi-am dat demisia in data de 01.03.13 si intre timp miam dat demisia cu preaviz 20 zile cu efectuarea ... (vezi toată discuția)