avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Superficia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Superficia

Noul cod civil art 693 referitor la superficie de aplica si in cazul in care cladirea se afla pe un teren ce apartine domeniului public?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:03, 7 Martie 2015
Potrivit art.136 alin.4 teza I din Constitutia Romaniei,terenurile proprietate publica sunt inalienabile .Deasemenea,,Legea nr.215/2001 a administratiei publice locale ,referindu-se la proprietatea publica ,prevede ca, bunurile care fac parte din domeniul public sunt inalienabile,imprescriptibile si insesizabile.Fata de aceste prevederi legale imperative,proprietatea publica nu poate constitui obiect al vreunui dezmembramant al dreptului de proprietate,astfel cum este dreptul de superficie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri din domeniul public luiza2008 luiza2008 :)Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti la o intrebare,daca se poate: poate exista un drept de superficie in ceea ce priveste bunurile din domeniul public? Va ... (vezi toată discuția)
Speță superficie florindv florindv Bună ziua, Rog sprijin într-o speță care este în curs de a fi depusă la instanța competentă spre soluționare. Este vorba despre o aripă a unei ... (vezi toată discuția)
Cumparare concesiune julianus julianus am un contract de concesiune pe 49 ani ,pe 3 ha pamant , dar as dori sa-l cumpar . Exista o lege ceva ca sa imi ofere aceasta posibilitate? (vezi toată discuția)