avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Procura sau act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Procura sau act de vanzare-cumparare

As dori sa cumpar si eu o masina marca cielo an 95'.
Problema este cum as putea evita taxa auto:
- prin procura si care sunt avatajele ei
sau
Prin contract de vanzare-cumparare dar pe certificatul de inmatriculare sa nu se scrie data instrainarii.
sau sa aflu o metoda prin care sa fie mai convenabil si sigur.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2015
cattalin10, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:58, 7 Martie 2015
cattalin10 a scris:

Prin contract de vanzare-cumparare dar pe certificatul de inmatriculare sa nu se scrie data instrainarii.

Pretentia dvs constituie incalcarea dispozitiilor in vigoare
Mai mult,conform dispozitii in vigoare,proprietarul cumparator detine obligatia legala sa finalizeze procedura de inmatriculare auto in termen de 30 de zile de la incheierea documentului de achizitie
Daca puteti ajunge la intelegere cu proprietarul puteti incheia cu acesta contract de comodat,cu obligatiile aferente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto Gabrielktb Gabrielktb Buna ziua, Vreau sa cumpar o masina de la un domn care are doar contract de vanzare-cumparare cu propietarul de pe cartea masinii. Masina a fost cumparata ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism gheorghe1938 gheorghe1938 se poate cumpara un autoturism si dupa sa se poata pastra documentele (certificatul de inmatriculare, cartea de identitate, asigurarea, rovinieta) pe numele ... (vezi toată discuția)
Inscris pe talonul auto "instrainat catre" ovidiu2014 ovidiu2014 Buna seara. In urma cu 2 ani am vandut o masina cu contract de vanzare-cumparare luat de pe internet, nu de la politie si am scris pe talon instrainat catre la ... (vezi toată discuția)