avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara pe perioada somajului tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara pe perioada somajului tehnic

buna ziua

va multumesc pentru raspunsuri la intrebarea precedenta!
Am descoperit ca un angajat si-a decontat fara a avea aprobarea nimanui o suma de bani cheltuita in interes personal. deci si-a luat bani singur din banii firmei. acel angajat este insa acum in somaj tehnic. cum putem proceda legal sa-l chemam la cercetarea disciplinara ? il pot convoca pentru a se prezenta la unitate in vederea lamuririi problemei , daca se afla in somaj tehnic? daca il chem la unitate inseamna ca ii intrerup suspendarea si trebuie sa inceapa si activitatea dupa o eventuala penalizare ?
Cel mai recent răspuns: crisadi , utilizator 10:20, 19 Iunie 2009
Puteti face cercetarea disciplinara in aceste conditii, intrucat suspendarea CIM nu este totuna cu incetarea CIM, si puteti aplica sanctiuni ori puteti angaja raspunderea sa patrimoniala.
~ Conținut șters la cerere ~
Foarte corect ce va spune @uranopos.

Mai adaug ca se poate afce o similitudine intre situatia in care suspendati conrtactul de munca al unui angajat pe parcursul efectuarii cercetarii prealabile- se suspenda cim si se efectueaza aceasta cercetare.
De acord cu dvs grace_r ...
Insa suspendarea conf Art 52 "d" inseamna ca beneficiaza de 75% din salariu de baza, in timp ce suspendarea pentru cercetare disciplinara inseamna ca nu benefiaza de plata nici unei indemnizatii.
Deci ,fara sa incerc cumva sa complic lucrurile , nu prea sunt situatii similare ....
De aceea cred ca ar trebui intrerupta suspendarea ptr Somaj Tehnic, apoi Suspendat CIM pentru Cercetare disciplinara si apoi........ aici nu mai stiu ce sa fac !!!! o mai pot trimite in Somaj Tehnic??
1. Dar de ce vreti neaparat sa nu primeasca nici un ban?
2. Aplicarea art.52(1) lit.a) din Codul muncii nu este obligatorie. Depinde de fapta pe care se presupune ca facut-o salariatul in cauza. Daca in urma cercetarii se constata ca este nevinovat atunci trebuie sa-i platiti si perioada cat a fost suspendat pe nedrept. Nu e mai bine sa munceasca si sa fie platit decat sa fie platit fara sa munceasca?
3. Eu zic sa o cercetati disciplinar in timp ce este in somaj tehnic si apoi, functie de rezultatul cercetarii disciplinare, mai discutam.
4. Ganditi-va si la eventualitatea unei contestatii a deciziei de sanctionare!
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? ghemotoc28 ghemotoc28 Buna ziua, In data de 18.08 m-am angajat la o firma din Is incepand cu 01.11 mi-au desfacut contractul de munca cu art.52 am adrepul la somaj?? (vezi toată discuția)
Suspendare contract individual de muncã StefanRSC StefanRSC Bună ziua, Prevederile art. 52 alin.1 lit c din Codul Muncii \\\\"ART. 52 (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Doina Elena Doina Elena Potrivit CM, in perioada de somaj tehnic, salariatii raman la dispozitia unitatii... Ce inseamna acest lucru? Ca ei stau acasa sau ca vin la serviciu si nu ... (vezi toată discuția)