avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea programului de lucru si calculul CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea programului de lucru si calculul CO

Buna ziua.Incepand cu data de 10.02.2015 s-a schimbat programul de lucru al pompierilor pe baza unei metodologii care nu prea respecta codul muncii.
In respectiva metodologie scrie ca zilele de concediu de odihna trebuiesc recuperate, nu se platesc orele suplimentare ci se recupereaza prin liber la 40 de ore lucrate se dau 24 ore liber.
Puteti sa imi spuneti daca este posibil asa ceva, cum se calculeaza plata orelor de concediu la militari si daca sunt in concediu mai pot face ore suplimentare.
Mentionez ce acum programul de lucru este de 24 cu 48 si in functie de luna se fac 240 sau 264 de ore.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:20, 8 Martie 2015
In cazul in care sunteti in concediu de odihna nu aveti cum sa faceti ore suplimentare.

OUG 103/2013 :
art.13

...
(5) Prin excepţie de la prevederile art. 9 alin. (1), în situaţia în care activitatea desfăşurată de personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, nu se poate compensa cu timp liber corespunzător, se acordă o majorare de 75% din baza de calcul prevăzută la alin. (4).
(6) Pentru personalul militar, dreptul prevăzut la alin. (5) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat prin raportarea bazei de calcul la durata programului normal de lucru.
.....

Drepturile prevăzute la art. 13 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată cu completări prin Legea nr. 28/2014, cu modificările şi completările ulterioare, aşa cum a fost modificată şi completată prin prezenta ordonanţă de urgenţă, se acordă începând cu data de întâi a lunii următoare intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

OUG nr. 83/2014 privind salarizarea bugetarilor in 2015:
art.12 (5) Prevederile art. 13 alin. (5) – (8) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată cu completări prin Legea nr. 28/2014, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător şi în anul 2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare/zile libere alexisp alexisp lucrez in sistem militar,program 24/48.pentru o tura libera (24 ore) mi se taie 40 ore din orele suplimentare efectuate,si nu am dreptul decat la o tura libera ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare platite in sectorul bugetar spider1413 spider1413 Potrivit art. 9 din OUG 57/2015 [i]\"În anul 2016, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare - recuperare zha_ber zha_ber am o intrebare pentru cei cunoscatori....daca este si un avocat specialist cu atat mai bine. Asadar...sunt subofiter si lucrez dupa un program 24 cu 48, insa ... (vezi toată discuția)