avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare/zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare/zile libere

lucrez in sistem militar,program 24/48.pentru o tura libera (24 ore) mi se taie 40 ore din orele suplimentare efectuate,si nu am dreptul decat la o tura libera lunar.nu se iau in considerare sarbatorile legale(nu am primit zi libera/bani in plus)sporul de antena se calculeaza doar pentru norma de lucru pe luna in curs,nicidecum pentru orele suplimentare efectuate(in medie 50 ore lunar).ce pot face pentru a recupera orele suplimentare,in caz ca scriu un raport comandantului si nu se solutioneaza favorabil ?
Cel mai recent răspuns: alexisp , utilizator 21:48, 30 Aprilie 2015
1. OUG 103/2013
art.13^1
...
(5) Prin excepţie de la prevederile art. 9 alin. (1), în situaţia în care activitatea desfăşurată de personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, nu se poate compensa cu timp liber corespunzător, se acordă o majorare de 75% din baza de calcul prevăzută la alin. (4).

(6) Pentru personalul militar, dreptul prevăzut la alin. (5) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat prin raportarea bazei de calcul la durata programului normal de lucru.

(7) Dispoziţiile alin. (5) şi (6) nu se aplică personalului participant la misiunile şi operaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1) din Legea nr. 121/2011 privind participarea forţelor armate la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, personalului trimis în misiune permanentă în străinătate, personalului detaşat în condiţiile Legii nr. 105/2012 privind detaşarea experţilor naţionali la instituţiile şi organismele Uniunii Europene, precum şi poliţiştilor aflaţi în situaţii similare.

(8) Condiţiile de stabilire a dreptului prevăzut la alin. (5) şi (6), precum şi activităţile pentru care se acordă acest drept se stabilesc prin ordin al conducătorilor instituţiilor publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

2. OUG 83/2014
art.12
...
(5) Prevederile art. 13 alin. (5)-(8) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice, aprobata cu completari prin Legea nr. 28/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, se aplica in mod corespunzator si in anul 2015
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea programului de lucru si calculul co cmaryus17 cmaryus17 Buna ziua.Incepand cu data de 10.02.2015 s-a schimbat programul de lucru al pompierilor pe baza unei metodologii care nu prea respecta codul muncii. In ... (vezi toată discuția)
Sporul de radiatii se acorda la orele suplimentare? gogudan gogudan sunt cadru militar, si problemele mele se leaga de necunoasterea mea a legislatiei.M-am interesat sa zic asa de orele suplimentare, care mai sunt specificate ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare platite in sectorul bugetar spider1413 spider1413 Potrivit art. 9 din OUG 57/2015 [i]\"În anul 2016, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul ... (vezi toată discuția)