avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asigurare de sanatate refuzata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asigurare de sanatate refuzata

buna ziua
am o nepoata de 19,5 ani , in jud. galati care s-a angajat recent.cand a fost sa se inscrie la medicul de familie i s-a spus ca trebuie sa aduca adeverinta de la cass , cu toate ca ea a adus medicului adeverinta de la servici.la cass i s-a spus ca trebuie sa lucreze 5 ani ca sa fie asigurata.este posibil?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 18:31, 18 Iunie 2009
Trebuie sa aiba stagiu de cotizare de 5 ani, insa daca a fost eleva sau studenta, sau daca a fost in somaj, sau daca a avut o alta calitate de coasigurat nu trebuie neaparat .:)
nu stiu prea bine situatia ei.stiu ca urmeaza scoala la seral , tatal ei munceste ,iar mama este in italia.ea are si probleme medicale , pana la varsta de 12 ani fiind incadrata la handicap gr I- extirpare rinichi cu tumoare la varsta de 4 ani.apoi au incadrat-o la handicap gr.II.altceva nu stiu
la medicul de familie se poate inscrie si fara a avea cei 5 ani cotizati! - este destula adeverinta de la servici si poate beneficia de concedii medicale atat timp cat lucreaza!
Sa-l intrebati pe medicul de familie: cere adeverinta de la CASS si pentru copii?
Nu e posibil sa nu stie legea un medic de familie, pentru a beneficia de reduceri si gratuitati la Spital servesc cei 5 ani cotizati.
Sfatul meu este sa schimbati medicul de familie!
Pana rezolvati cu medicul de familie, in caz de urgenta mergeti la medicul de medicina muncii de care apartine firma unde lucrati pentru a scutiri si puteti sa-i povestiti grozavia cu medicul de familie.

Sanatate.

Daca trebuie sa se interneze in spital si nu are cei 5 ani cotizati atunci va trebui sa plateasca spitalizarea si interventiile...
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
lorelayold76, utilizator
Mergeti la medicul de medicina muncii si rugati-l sa va ajute in aceasta problema sa va spuna exact ce trebuie sa faca.
Acea adeverinta pe care a primit-o de la servici trebuie dusa intai la Casa de sanatete (CASS). Acolo verifica in baza lor de date unde va apare ca este angajata la o firma, si implicit este si asigurata prin acest contract de munca.
CASS va pune o viza pe adeverinta si apoi poate duce adeverinta la medicul de familie.

Poate nu a inteles ca medicul i-a solicitat doar ca adeverinta sa aiba aceasta viza de CASS. Medicii solicita aceste adevrinte vizate pentru ca nu primesc mereu date actualizate de la CASS privind asiguratii.

Si inca o observatie, CASS va putea aviza adeverinta dora dupa ce nepoata dvs va primi p[rimul salariu, evidentele fiind trimise de firme la CASS dupa plata primului salariu pana in 25 ale lunii.

Alte discuții în legătură

Medicina muncii. avizul medicului mancipri mancipri Va rog sa-mi spuneti cand este necesar ca medicul de la medicina muncii sa-si puna avizul pe certificatul medical. (vezi toată discuția)
Viza concediu medical de la medicina muncii. mailoftraian mailoftraian Buna , urmatoarea situatie : De cate ori beneficiez de concdiu medical sunt obligat prin Regulamentul interior al Angajatorului sa vizez adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii Vioreld Vioreld buna ziua. pe 09.11 a expirat contractul cu medicul d emedicina muncii si conducerea a hotarat sa nu se mai continue cu firma respectiva. Am gasit alta firma, ... (vezi toată discuția)