avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Obligatia de plata a Fiscalului Auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Obligatia de plata a Fiscalului Auto

Va salut cu respect!
Am o nelamurire...
O persoana fizica, dupa cumpararea unui vehicul cu acte de vanzare-cumparare, este obligat sa plateasca impozitul anual daca nu are nevoie de certificatul fiscal? O sa se loveasca vreodata de el? Nu am gasit un raspuns clar. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sKyNNNeT , utilizator 11:11, 9 Martie 2015
da.
Sunt 2 aspecte distincte obligatia platii taxelor si impozitelor la buget si certificatul fiscal care atesta daca contribuabilul se inregistreaza cu debite la autoritatea fiscala,impozite,taxe,
amenzi
Contribuabilul,conform disp cod fiscal detine obligatia ca in termen de 30 de zile de la incheierea documentului de achizitie bun mobil sa finalizeze procedura de inmatriculare,
respectiv luare in evidenta fiscala si politie-data de la care datoreaza impozit
Va multumesc!
Dar prin actul de vanzare se inregistreaza ceva la primarie?
Eu ma gandeam ca prin actul acela de vanzare-cumparare e doar intre cumparator si vanzator nu se inregistreaza ceva.
Si daca el nu mi-a dat fiscalul la zi? Eu sunt obligat sa o platesc?
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2015
sKyNNNeT, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul fiscal la achiziția auto Alexapt Alexapt Am și eu o nelămurire legată de certificatul fiscal la o mașina, când am cumpărat mașina am făcut contract de vânzare cumpărare pe data de 26.12.2022 ... (vezi toată discuția)
Impozit autoturism c1pr1an c1pr1an Buna seara! De curand am achizitionat un autoturism.Am facut cu vanzatorul doar act de vanzare cumparare la notar. In cazul asta cine plateste impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Fiscalul vanzatorului de autovehicul si plata datoriile fiscale ale acestuia DanIasi73 DanIasi73 este normal daca am cumparat un autoturism in luna august 2015 si mi a dat vanzatorul fiscalul pe loc si am facut toate actele necesare de vanzare-cumparare si ... (vezi toată discuția)