avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificatul fiscal la achiziția auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificatul fiscal la achiziția auto

Am și eu o nelămurire legată de certificatul fiscal la o mașina, când am cumpărat mașina am făcut contract de vânzare cumpărare pe data de 26.12.2022 fiscalul la mașina a fost scos pe data de 09.01.2023 acum eu la primărie trebuie sa plătesc impozitul?
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:43, 6 Iulie 2023
Cum ati incheiat documentul de achizitie vehicul in lipsa certificatului fiscal?
Conform disp cod fiscal datorati obligatii fiscale de la data de cand ati devenit proprietar vehicul,respectiv 26.12.2022
In capitolul IV – Impozitul pe mijloacele de transport in comun, la articolele 468-472.
Potrivit legii, fiecare persoană care deține un mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România va trebui să plătească un impozit pentru acesta, cu excepția cazurilor speciale, în care există alte prevederi.
Pe data de 09.01.2023 fostul proprietar a scos-o de la primărie și pe data de 20 l-am băgat la mine la primărie eu acum figurez la plata cineva mi-a spus ca ar trebui sa fie gratis

ynocentta a scris:

Cum ati incheiat documentul de achizitie vehicul in lipsa certificatului fiscal?
Conform disp cod fiscal datorati obligatii fiscale de la data de cand ati devenit proprietar vehicul,respectiv 26.12.2022
In capitolul IV – Impozitul pe mijloacele de transport in comun, la articolele 468-472.
Potrivit legii, fiecare persoană care deține un mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România va trebui să plătească un impozit pentru acesta, cu excepția cazurilor speciale, în care există alte prevederi.

Nu conteaza cand vanzatorul a inteles sa radieze auto din evidenta fiscala
Conform disp cod fiscal,proprietarul datoreaza obligatii la buget de la data de cand a incheiat documente achizitie bun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal Tamy1003 Tamy1003 Bun gasit! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns caci de o saptamana jonglez ca o minge de ping-pong intre doua primarii si nu gasesc o rezolvare la problema mea. ... (vezi toată discuția)
Imatriculare 2018 ulescu ulescu Buna ziua ,am si eu o intrebare .,am cumparat o masina de la o persoana care nu era trecuta in actele masini , cu care am facut CV in 3 exemplare pe care mi sa ... (vezi toată discuția)
Impozit pe masina ridicata de primarie Alex Boga Alex Boga in 2007 masina mi-a fost ridicata de catre angajatii primariei Bacau. Ieri, 06.11.2017, mi-a venit acasa somatie de plata de la \"taxe si impozite\" pentru ca ... (vezi toată discuția)