avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pe perioada primirii platilor compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pe perioada primirii platilor compensatorii

Buna ziua! Imi cer scuze daca a mai fost discutat acest subiect desi eu am tot cautat si nu am reusit sa aflu ceea ce ma intereseaza si anume: sotului meu i s-a inchis cartea de munca cu art.55 lit b si beneficiaza de ordonanta si timp de 14 luni de plati compensatorii platite de societatea la care a lucrat.Intrebarile mele ar fi:
1) daca in aceasta perioada de 14 luni cat primeste platile compensatorii poate sa se angajeze cu CIM cu norma intreaga fara sa se intrerupa plata acestora ?
2) la platile care i se fac lunar i se retin contributiile catre asigurari sociale si este considerata vechime in munca ?
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
pussycat_ing, utilizator
Cel mai recent răspuns: pussycat_ing , utilizator 13:37, 22 Iunie 2009
1. Da, in perioada cat primeste platile compensatorii se poate angaja oriunde.
2. Perioada cat i se platesc platile compensatorii nu constituie vechime in munca.
3. Platile compensatorii sunt o masura de protectie sociala, nu au caracter salarial.
Poate sa se angajeze fara probleme; doar ca si salariat va beneficia de vechime in munca.
Va multumesc pentru raspuns dar tot nu sunt pe deplin lamurita deoarece ni s-a cerut sa depunem cartea de munca pe perioada acestor plati la casa de pensii si s-a incheiat si un contract cu casa de sanatate si nu inteleg de ce a fost nevoie daca cim a fost inchis?
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
pussycat_ing, utilizator
Va rog poate sa-mi raspunda cineva?????????????
1. Daca vreti un raspuns, ar trebui sa stim despre ce este vorba, dati-ne mai multe amanunte!
2. La ce unitate a lucrat, in ce baza primeste salariile compensatorii, cine i-a spus sa se duca la Casa de Pensii si Casa de Asigurari de Sanatate si sa incheie contracte de asigurare?
3. Pe perioada cat are contract de asigurare cu Casa de Pensii plateste contributia CAS si ii merge vechimea in munca. I s-a oprit carnetul de munca pentri a i se inregistra in el aceasta vechime.
4. Daca isi gaseste un loc de munca se poate angaja dar mai inainte trebuie sa inceteze contractele de asigurare cu CAS si CASS.

Alte discuții în legătură

Nastere copil Luca Fanel Luca Fanel =D>Buna ziua sau buna sa va fie inima!Sotia mea este in somaj de 1 luna eu sunt in in perioada de salarii compensatorii(am iesit in ordonanta de la Arcelor ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta sau anticipata Doina Elena Doina Elena Rog un raspuns pentru urmatorul caz: - salariatul (barbat) nascut la 31.08.1951 - vechime totala in munca la data de 31.08.2009 - 39 ani 9 luni 19 zile - ... (vezi toată discuția)
Somaj beatrix_mummy beatrix_mummy Situatia: dintr-o societate, mai multi salariati au plecat prin concediere colectiva (datorita restrangerii activitatii), cu salarii compensatorii. Pe perioada ... (vezi toată discuția)