avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pe perioada primirii platilor compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pe perioada primirii platilor compensatorii

Buna ziua! Imi cer scuze daca a mai fost discutat acest subiect desi eu am tot cautat si nu am reusit sa aflu ceea ce ma intereseaza si anume: sotului meu i s-a inchis cartea de munca cu art.55 lit b si beneficiaza de ordonanta si timp de 14 luni de plati compensatorii platite de societatea la care a lucrat.Intrebarile mele ar fi:
1) daca in aceasta perioada de 14 luni cat primeste platile compensatorii poate sa se angajeze cu CIM cu norma intreaga fara sa se intrerupa plata acestora ?
2) la platile care i se fac lunar i se retin contributiile catre asigurari sociale si este considerata vechime in munca ?
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
pussycat_ing, utilizator
Cel mai recent răspuns: pussycat_ing , utilizator 13:37, 22 Iunie 2009
1. Salariile compensatorii i se vor plati in continuare, indiferent daca se angajeaza sau nu in alta parte.
2. Cei de la resurse umane au procedat bine. Pentru ca salariatii lichidati (conf.art.55b din Codul muncii) nu beneficiau de vechime pana isi gaseau un loc de munca, au fost sfatuiti sa incheie contracte de asigurare cu Casa de Pensii si cu Casa de Asigurari de Sanatate pentru a beneficia de vechime si de servicii medicale gratuite.
3. Se poate angaja oricand (fara sa piarda salariile compensatorii), dar trebuie sa inceteze contractele de asigurari fiinda va fi asigurat prin efectul contractului de munca.
Acum sunt lamurita! Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nastere copil Luca Fanel Luca Fanel =D>Buna ziua sau buna sa va fie inima!Sotia mea este in somaj de 1 luna eu sunt in in perioada de salarii compensatorii(am iesit in ordonanta de la Arcelor ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta sau anticipata Doina Elena Doina Elena Rog un raspuns pentru urmatorul caz: - salariatul (barbat) nascut la 31.08.1951 - vechime totala in munca la data de 31.08.2009 - 39 ani 9 luni 19 zile - ... (vezi toată discuția)
Somaj beatrix_mummy beatrix_mummy Situatia: dintr-o societate, mai multi salariati au plecat prin concediere colectiva (datorita restrangerii activitatii), cu salarii compensatorii. Pe perioada ... (vezi toată discuția)