avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit pentru 2014 pentru persoane fizice - ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit pentru 2014 pentru persoane fizice - declaratia 200, proceduri, termene, calcul, reduceri, scutiri

Buna ziua. Impozit pe venit pentru 2014 pentru persoane fizice - declaratia 200, proceduri, termene, calcul, reduceri, scutiri. Va rog ajutor, raspunsuri. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristiibm , utilizator 12:29, 24 Martie 2015
Aveti la urmatoarea adresa formularul de completat si instructiunile. Acolo daca cititi cu atentie, gasiti raspunsurile la toate intrebarile dumneavoatra, in functie de tipul de venit pe care l-ati obtinut in anul 2014 si pe care noi nu avem de unde sa-l stim.
[ link extern ]
Buna ziua. Va multumesc.
Buna ziua. M-am lamurit cu cateva proceduri si informatii: declaratia trebuie depusa pina pe data 25 mai 2015, dupa care se emite decizia de impunere care se expediaza titularului si in termen de 60 de zile de la data primirii, daca am inteles eu bine, trebuie platit impozitul. Acum sunt ingrijorat pentru ca mi-e teama ca nu voi reusi sa-l platesc in intregime in termenul fixat. Va rog frumos daca stiti daca se poate plati si partial in mai multe transe. Si ce se intampla daca nu reusesc sa platesc la timp, vor fi dobanzi si penalizari mari, risc sa fiu executat silit, sa mi se ia casa in care locuiesc desi este a parintilor si sa fiu aruncat in strada? Sunt foarte ingrijorat si disperat de ce mi se poate intampla. Va rog frumos sa ma ajutati, cum as putea rezolva aceasta situatie. Ca venit nu mai am decat o pensie pe caz de boala. Va multumesc.
Daca ati desfasurat activitati economice, in timpul anului 2014 ar fi trebuit sa faceti plati anticipate in contul impozitului pe venit si contributiei la sanatate iar in anul 2015, odata cu depunerea declaratiei 200 si primirea acasa spre toamna a deciziei de impunere, se face doar regularizarea si platiti daca e cazul o diferenta in plus. Puteti plati cum vreti acea diferenta dar vi se vor calcula penalitati.
Detalii privind penalitatile aveti la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns. Nu am desfasurat activitati economice, este vorba de un venit din rascumpararea unor unitati de fond la o societate de acest tip. Stiu ca termenul maxim de depunere este data de 25 Mai si mi s-a spus ca in 2-3 saptamani voi primi decizia de impunere iar de la data primirii deciziei am termen 60 de zile sa platesc impozitul.

Alte discuții în legătură

Venit estimat i.i parfenierazvan parfenierazvan Buna ziua ! Am o Intreprindere Individuala si am o nelamurire , de curand am fost si am depus declaratia 220 cu venitul estimat pe 2015 ( am trecut cam cat o ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit pentru pfa Tessy Tessy Buna ziua, As vrea sa ma lamuriti cu urmatoarea chestiune: Profitul este diferenta dintre incasari si plati, de-a lungul unui an. Adica la 31 decembrie ... (vezi toată discuția)
Decizie de regularizare andreigabriela23 andreigabriela23 Sunt inregistrata fiscal pentru activitate de traducere si interpretare din Septembrie 2013. Conform deciziei de impunere pe respectivul an mi-am platit ... (vezi toată discuția)