avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Fuziune societate prin absorbtie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Fuziune societate prin absorbtie

Buna ziua.
Am parcurs pasii proiectului de fuziune si in urma calculelor am urmatoarea situatie:
Soc.M absorbanta
Total activ net = 90.035;nr.parti sociale 21/10lei val nominala(90.035/21=4.287.38)
Soc.P absorbita
Total activ net = 4.300;nr.parti sociale 20/10lei val nominala(4.300/20=215)
Raportul de schimb = 215/4287=0.05,adica se schimba 0.05parti de la soc P(absorbita)pentru 1 parte societatea M(absorbanta)
Sau 20 parti sociale P cu o parte sociala M.
Majorarea capitalului la societatea absorbanta = 10 lei:
1 parte sociala x 10(val nominala)=10 lei.
Soc absorbanta va avea capital social 220lei distribuit in 22 parti sociale a cate 10 lei fiecare.
Cuantumul primei de fuziune:
4.300(activ net soc absorbita)-10(val.nominala a unei parti sociale)=4.280.
Ma poate ajuta cineva cu confirmarea sau cu infirmarea exactitatii calculelor facute?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Fuziune prin absorbtie maryette maryette Este vorba de 2 soc.care au fuzionat,una dintre ele a fost radiata. Intre data proiectului de fuziune si data efectiva a fuziunii,au existat modificari ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social nik2016 nik2016 Buna ziua, In cazul meu,va rog ajutati ma. Capital social detinut de un asociat 200 lei Cooptarea unui nou asociat cu 50 lei. Cum se completeaza ... (vezi toată discuția)
Fuziune firme CAMELIAPINDICHI CAMELIAPINDICHI ASOCIATII FIRMEI ABSORBITE POT CEDA ACTIUNILE ASOCIATULUI UNIC AL FIRMEI ABSORBANTE? (vezi toată discuția)