avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie cu preaviz

AM SI EU O MARE NELAMURIRE,, VREAU SI EU SA INTREB ,,CUM ESTE POSIBIL SA SA MI SE IMPUNA SA IMI IAU CONCEDIU DE ODIHNA IN TIMPUL PREAVIZULUI SI DC SUNT EU OBLIGAT SA STAU CITEVA ZILE IN PLUS PESTE PREAVIZZZ ESTE POSIBIL? VA ROG INVATATIMA SI PE MINE CUM TREBUE SA PROCEDEZ LEGAL

VA MULTUMESC
Vi se poate impune concediul de odihna doar daca a existat o programare scrisa anterioara.
Concediul de odihna nu este o cauza de intrerupere a preavizului, data finala a acestuia nu se decaleaza cu perioada de concediu de odihna.
Daca v-ati dat demisia cu preaviz de 15 zile si a fost si aprobata nu sunteti obligat sa efectuati concediul de odihna si nici sa mai lucrati dupa scurgerea termenului de preaviz. La termenul scadent al preavizului va faceti lichidarea si plecati fara nici o problema . Probabil ca cei de la firma unde lucrati vor sa nu va mai dea banii pe CO neefectuat , lucru nelegal.
EU LUCREZ LA MEDIC DE FAMILIE SI D-NA DOCTOR VREA SA IMI INCETEZE CONTRACTUL DE MUNCA INCEPAIND CU DATA DE 9 IULIE DUPA CE IMI EFECTUEZ CONCEDIUL DE ODIHNA .MENTIONEZ CA EU LA DATA DE 15.06.2009 MI-AM DAT DEMISIA CU PREAVIZ DE 15 ZILE.
Daca nu ati avut o programare csrisa pt concediu odihna (si presupun ca nu), nu va poate obliga sa il efectuati acum. In primul rand pentru concediu de odihna trebuie sa faceti dvs o cerere, daca nu faceti cerere, nu va poate obliga.

Nu sunteti obligata sa stati mai mult de cele 15 zile calendaristice, adica pana in 30.06.

Si daca solicitati concediu de odihna, acesta nu suspenda preavizul, pentru ca situatii de suspendare a contractului de munca sunt limitativ expuse in Codul muncii(vezi mai jos) si printre ele nu se afla concediul de odihna.

Art. 50. - Contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele situaţii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporară de muncă;
c) carantină;
d) efectuarea serviciului militar obligatoriu;
e) exercitarea unei funcţii în cadrul unei autorităţi executive, legislative ori judecătoreşti, pe toată durata mandatului, dacă legea nu prevede altfel;@
f) îndeplinirea unei funcţii de conducere salarizate în sindicat;
g) forţă majoră;
h) în cazul în care salariatul este arestat preventiv, în condiţiile Codului de procedură penală;
i) în alte cazuri expres prevăzute de lege.

Demisia este reglementata astfle in codul muncii:

Art. 79. - (1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

Sustineti-va pundctul de vedere cu aceste reglementari si spuneti-i dnei doctor ca dvs respectati obligatia pe care o aveti de preaviz si ata, urmand ca la sfarsitul preavizului sa va inceteze contrcatul de munca.

Va rugam sa nu mai scrieti cu majuscule intreg textul, este greu de citi si neconform regulilor de forum.
am facut o cerere de concediu in ziua in care mi-a semnat demisia in care concediul de odihna se incepe cu data de 18 .06.2009 se ia si aceea in considerare, nu am stiut ca nu trebuia sa fac cererea. se ia si aceea cerere in considerare , fiindca eram deja in preaviz
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
paici vasile viorel, utilizator

Alte discuții în legătură

Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)
Inventarul este obligatoriu la demisionare? razvanf razvanf Am lucrat 2 luni la o societate ca gestionar la un magazin cu o gestiune de peste un miliard. Zilele trecute mi-am depus demisia si am primit ca raspuns ... (vezi toată discuția)
Lichidare la zi Tamara1987 Tamara1987 Buna ziua, Am o nelamurire si de aceea m-as bucura mult daca m-ar putea ajuta cineva in acest sens. Situatia e urmatoarea: in data de 09.05.2013, mi-am dat ... (vezi toată discuția)