avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Apartament achizitionat prin licitatie publica
Discuție deschisă în Executare silită

Apartament achizitionat prin licitatie publica

Buna ziua, as vrea sa achizitionez un apartament scos la licitatie si as fi vrut sa vad apartamentul inainte de a-l achizitiona , dar executoruljudecatoresc a spus ca nu se poate deoarece ultimaoara cand a fost la apartament, proprietarul era plecat din tara:O:O:O . Daca in cazul in care reusesc sa castig licitatia care sunt pasii de urmat avand in vedere ca acest fost proprietar este plecat din tara si mai are lucruri acolo, sau mai rau este in tara dar nu vrea sa plece ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: eleneealina , utilizator 16:08, 9 Martie 2015
Trebuie să știți că achiziționarea unui apartament vândut la licitație în cadrul unei proceduri de executare silită implică niște riscuri asociate avantajului că îl cumpărați la un preț mult mai mic față de valoarea reală. Unul dintre acestea ar fi acela că nu vedeți imobilul înainte. Un altul ar fi că trebuie să apelați la un executor ca să îl evacuați pe fostul proprietar. Un altul ar fi că există posibilitatea ca debitorul să facă contestație la executare și o perioadă care poate depăși 2 ani să nu puteți aveaposesia imobilului.
Multumesc mult
Bine atunci si care-i rostul unei executari silite, daca si eu la randul meu trebuie sa recurg la aceeasi modalitate de a-mi apartine apartamentul si care ar fi costurile:(( . Iar daca proprietarul nu e in tara dupa cum mi-a spus executorul ?
Una-i una, alta-i alta. Prima se desfășoară pentru recuperarea creanței, a dvs se va desfășura pentru punerea în posesia imobilului. Sunt două executări diferite, cu creditori diferiți. Costurile le știe executorul. Dacă nu e în tară, executorul va cere să fie de față reprezentanții Poliției, se vor inventaria bunurile și se vor lăsa unui custode prin proces-verbal de predare primire.
Mi-ati fost de mare ajutor. Multumesc :D

Alte discuții în legătură

Executare silita -licitatie apartament- dezbatere mostenire mrbigrama mrbigrama Buna seara, Apelez la experienta D-vs poate ma puteti ajuta sa aflu mai multe detalii: Dorind sa ma inscriu la o licitatie publica a unui apartament, am ... (vezi toată discuția)
Datorii ramase de fostul proprietar dupa executare noidoi2_tibiram noidoi2_tibiram Buna ziua. Am cumparat o locuinta care a fost scoasa la executare si am constatat dupa ce am platit acest buna ca sunt datorii la utilitati pe numele fostului ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesia unui apartament cumparat la licitatie popra popra Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Recent am cumparat un apartament scos la licitatie publica in urma unei executari silite, maine ... (vezi toată discuția)