avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii ramase de fostul proprietar dupa executare
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii ramase de fostul proprietar dupa executare

Buna ziua. Am cumparat o locuinta care a fost scoasa la executare si am constatat dupa ce am platit acest buna ca sunt datorii la utilitati pe numele fostului proprietar . Cum se procedeaza in acest sens?Cine le va plati ?
Prcizez ca nu am intrat in locatia respectiva intrucat nu a trecut termenul de 15 zile de la data platii,si nici nu stiu in ce stare se afla acum acest imobil .
Este obligatia executorului de a imi pune la dispozitie acest bun si de a-mi elibera procesul verbal cu indecsi la utilitati ?
Este necesar sa platesc suplimentar evacuare a fostlui proprietar ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:46, 26 Iunie 2013
Buna ziua,

Trebuie sa stiti, sau trebuia sa stiati ca achizitionarea la un pret mic a unui imobil in cadrul unei proceduri de executare silita presupune si riscuri de acest gen. Nimic nu este ieftin fara motiv. Executorul nu are nicio obligatie cu privire la utilitati. Furnizorii ar trebui sa isi constituie un titlu executoriu sisa se inscrie la masa credala in cadrul executarii, dar nu au cum pentru ca procesele dureaza prea mult.
Teoretic datoriile sunt ale fostilor proprietari, practic le veti plati dvs ca sa nu ramaneti fara utilitati.

Da, daca fostii proprietari nu parasesc locuinta, va trebui sa ii evacuati prin executor, ceea ce presupune alte costuri avansate de catre dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
ContSters214341, utilizator
Executorul judecatoresc a comunicat existenta de sume cu titlu de restanta aferent bun executat silit ?
In situatia in care asociatia de proprietari nu a desfasurat demersurile legale,nu a informat oficial executorul judecatoresc despre existenta unui debit aferent apartament supus executari,pe cale de consecinta dvs nu va revine obligatia achitarii debitului acumulat anterior adjudecarii bunului imobil de catre dvs
Dvs ,dupa obtinerea actului de adjudecare,urmeaza sa parcurgeti procedura de informare oficiala a asociatiei de proprietari
Pentru a preintampina situatii neplacute anterior licitatiei,se impunea sa verificati personal starea bunului executat
Executorul judecatoresc detine autoritatea si competenta sa desfasoare acte si actiuni,
inclusiv sa solicite asistenta si interventia altor autoritati,cu scopul punerii la dispozitie a bunului apartament adjudecat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in posesia unui apartament cumparat la licitatie popra popra Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Recent am cumparat un apartament scos la licitatie publica in urma unei executari silite, maine ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil prin licitatie- plata alte datorii naepot naepot Asdori sa stiu daca in urma adjudecarii unui imobil prin licitatie la executorul judecatoresc sunt obligat sa platesc utilitatile restante(intretinere, ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil executare silita corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Doresc sa imi clarific cateva aspecte privind procedura de vanzare a unui imobil executat silit. Am gasit un anunt despre vanzarea unui imobil ... (vezi toată discuția)