avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita -licitatie apartament- dezbatere ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita -licitatie apartament- dezbatere mostenire

Buna seara,
Apelez la experienta D-vs poate ma puteti ajuta sa aflu mai multe detalii:
Dorind sa ma inscriu la o licitatie publica a unui apartament, am aflat ca apartamentul in cauza este o mostenire. Mostenitorii sunt 3 la numarX Y si Z.
X si Y vor cota parte , dar Z ,care locuieste in respectivul apartament ,nu e de acord sau nu da cota parte ...din diferite motive (necunoscute). Respectivul apartament este scos la licitatie de Executor judecatoresc.
Dupa castigare licitatiei si dupa ce platesc pretul si se elibereaza actul de adjudecare :

1. Domul Z poate sa mai faca ceva sa recastige apartamentul ? (O intelegere cu X si Y sau contestatii?)
2. Exista posibilitatea, ca dupa ce am cumparat apt., sa ma trezesc ca sunt dat afara din din el si sa pierd banii ?
3. Cam cat ar putea "trage de timp " Domnul Z , prin contestatii sau alte metode, evacuarea Apart.?
4. Impozitul pe tranzactie (2 -3 %) cine il plateste?
5. Daca impozitul pe tranzactie trebuie platit de cel ce a fost executat silit si totusi refuza s-o faca , s-ar putea sa mi se respinga inscrierea in CF?
6. O data cu apartamentul inscris in Cartea Funciara, si cu Z refuzand evacuarea, o sa am "voie" sa debransez apartamentul de la toate utilitatile, pana Z accepta sa evacueze sau ar fi "normal" sa apelez la un un executor judecatoresc pt evacuare silita?

Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 10:08, 10 August 2011
Problema se pune diferit, in functie de identitatea debitorului.
Daca debitorul era inaintasul celor trei mostenitori, de la care acestia au dobandit apartamentul, atunci cei trei au mostenit nu doar bunurile inaintasului lor, ci si datoriile acestuia.
In acesta conditii, nu conteaza ca unul dintre mostenitori nu este de acord cu vanzarea silita a apartamentului. In cazul executarii silite asupra bunurilor, nu se cere acordul proprietarilor pentru vanzare.
Daca debitorul este unul dintre cei trei coproprietari, vanzarea la licitatie nu poate fi facuta pana nu se realizeaza iesirea din indiviziune.
Contestatie la executare poate face orice persoana care este prejudiciata in interesele sale legitime, cu ocazia executarii silite.
Daca executorul judecatoresc va respecta intru totul dispozitiile legale privitoare la executarea silita, nu aveti de ce va teme de o eventuala contestatie la executare.
Actul de adjudecare constituie titlu executoriu, in baza caruia veti putea evacua orice persoana care are folosinta imobilului.
In cazul vanzarii la licitatie publica in procedura executarii silite, nu se datoreaza impozit pentru transferul proprietatii.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare- contestare executare dupa ce am adjudecat un ap ancairo ancairo Buna ziua, La data de 12.09.2017, am cumparat un apartament prin licitatie publica, ce nu a fost contestat in termen sau cel putin asa am crezut eu. Intre ... (vezi toată discuția)
Am 90 de ani, unde sa ma duc la varsta mea, am muncit o viata....cine poate sa-mi faca dreptate? licamirela licamirela Buna ziua, dragi forumisti! Va descriu o situatie grava din punct de vedere moral, in numele unei batrane batuta de soarta, in speranta ca ne veti da ... (vezi toată discuția)
Evacuare din apartament Soso 1313 Soso 1313 Bună ziua Vă rog mult poate mă ajută cineva cu un răspuns la urmatoarea problemă : Apartamentul meu a fost scos la licitație de executorul ... (vezi toată discuția)