O persoana X este administrator la o societate pe actiuni.Aceasta a intrat in concediu medical (care va dura mai mult- un an), fiind o boala mai grava.
Intrebarea este daca aceasta persoana poate sa ia, pe langa indemnizatia de boala si o suma cu titlu de indemnizatie de conducere (deoarece participa lunar 2 ore la sedintele consiliului de administratie).
Multumesc.
1. Legea nu prevede expres ca un beneficiar al indemnizatiei de concediu medical nu poate desfasura activitate profesionala in timpul acestui concediu.
2. - Dar eu nu inteleg ceva: daca este bolnav inseamna ca nu poate desfasura o activitate profesionala, altfel medicul nu ii elibera certificat medical.
- Mai ales ca trebuie sa se si deplaseze la locul unde au loc sedintele consiliului de administratie.
Deplasarea nu este obligatorie.Sedintele pot fi gen videoconferinte.Dar puterea de decizie o are si tocmai pentru aceasta responsabilitate pentru deciziile luate i se va da aceasta suma.
Este legal sau nu?
Daca nu, care text de lege imi interzice?
Concediu medical
doc39
Buna ziua.Am si eu o problema.Sunt medic la un Dispensar TBC si am o intrebare.Daca o colega din dispensar se imbolnaveste de TBC la locul de munca,documentat ... (vezi toată discuția)