avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cumparare casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cumparare casa

Buna ziua am si eu o rugaminte daca stie cineva ce pot face sa pot cumpara casa.Locuiesc intr-o casa de la primarie din anul 2000 pe baza unui proces verbal si cu contract de inchiriere din anul 2003.Aceasta casa a fost in litigiu din 1995 si pana anul trecut 2014,iar acum acest proces s-a terminat si cand m-am dus sa o cumpar mi-au spus ca nu o pot cumpara deoarece am contract din 2003 si nu din 1996(conform legii 112).Exista posibilitatea sa o pot cumpara?Vreau sa dau primaria in judecata dar nu stiu daca am vreo sansa.Cineva imi spunea ca pot cere banii din chirie innapoi deoarece casa era in litigiu si eu am platit chirie la primarie de 14ani .Va rog sa ma sfatuiti ce pot face.Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 07:37, 12 Martie 2015
Ce legatura are litigiul cu plata chiriei? Nu ati folosit imobilul, astfel incat sa platiti chirie?
Daca vanzatorul, primaria, nu vrea sa vanda, nu aveti cum sa il obligati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa proprietate personala curtea si gradina proprietatea statului gabitzu_l gabitzu_l Socrii mei locuiesc la tara. Au cumparat casa cu legea 112 in 1996 si au achitat-o integral in anul 2000. Prin proces cu primaria comunei le-au fost atribuiti ... (vezi toată discuția)
Refuz notar: vanz-cump (legea 10/2001 si 112/1995) Leri Leri Doresc sa vand un apartament care a fost cumparat in baza legii 112/1995, iar ulterior mi-a fost donat de catre tatal meu (dupa expirarea temenului ... (vezi toată discuția)
Cumparator de imobil pe legea 112 nicolae27 nicolae27 buna ziua, va adresez urmatoarea intrebare: vreau sa cumpar un imobil care a fost cumparat pe legea 112 in anul 1998 in fata imobilului este un teren de ... (vezi toată discuția)